İsmet Özçelik Aydınlık Gazetesi

AKP'de iç kavga

AKP kongreleri başladı. Ortalık toz duman. Gerilim yüksek. Bakanlar bile zor durumda kalıyor. Korumaları sayesinde salondan çıkabiliyorlar. Muğla-Dalaman, Ankara-Haymana, Samsun-Tire, ... kongrelerinde yaşanan kavga buzdağının...

13 Eylül 2017 | 1.298 okunma

AKP kongreleri başladı. Ortalık toz duman. Gerilim yüksek. Bakanlar bile zor durumda kalıyor. Korumaları sayesinde salondan çıkabiliyorlar.

Muğla-Dalaman, Ankara-Haymana, Samsun-Tire, ... kongrelerinde yaşanan kavga buzdağının çok küçük bir bölümü. Görünmeyen bölüm tahminlerden çok büyük.

Kavga çıkmayan kongrelerde de durum aynı. Örgütler bölünmüş durumda.

Örgütlerde yaşanan gerilim milletvekillerini de birbirine düşürmüş bulunuyor. Reis’ten korktukları için ortalıkta konuşmayan milletvekillerinin, kapalı alanlarda ve telefonlarda söyledikleri yenilir yutulur değil.

Milletvekillerinin durumunu en iyi sekreterleri ve danışmanları biliyor.

AKP’de iç kavga büyüyor.

KÜSKÜNLER ORDUSU

Erdoğan’ın “metal yorgunluğu” sözleri ters tepmiş. “Değişim”in tarifinde yaşanan muğlaklık sıkıntı yaratmış. FETÖ temizliğinin başka adlarla yapılmaya çalışılması FETÖ’cülere koz vermiş.

Partideki FETÖ’cüler de fırsatı değerlendirip yeni ittifaklar kurmaya başlamışlar.

AKP yöneticileri endişeli. “Küskünler ordusu “ kaygısı giderek büyüyor. Seçimler öncesinde ortaya çıkan bu durumun telafisinin zor olacağı vurgulanıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan-Özel görüşmesi ve CHP’de tartışmalar 06 Mayıs 2024 | 83 Okunma CHP’nin gözdesi tarikatlar 05 Mayıs 2024 | 2.603 Okunma CHP'nin yeni 'Masa'sı 03 Mayıs 2024 | 454 Okunma Ekonomik kriz güvenlik sorunu 02 Mayıs 2024 | 821 Okunma ABD’de dip dalga ve üniversitelerde isyan 01 Mayıs 2024 | 335 Okunma