İsmet Özçelik Aydınlık Gazetesi

AKP-MHP açık ara öndeyse bu paket niye?

24 Haziran seçimleri için “seçim takvimi” başladı. Cumhurbaşkanı adayları netleşiyor. AKP, Vatan Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partsi’nin adayları belli. İlk müracatı Doğu Perinçek...

02 Mayıs 2018 | 8.774 okunma

24 Haziran seçimleri için “seçim takvimi” başladı. Cumhurbaşkanı adayları netleşiyor. AKP, Vatan Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partsi’nin adayları belli. İlk müracatı Doğu Perinçek yaptı. Dün YSK’ya resmen başvurdu.

CHP ise adayını cuma günü açıklayacak.

Seçim hazırlığı konusunda AKP açık ara önde. Erken seçim bağıra bağıra gelirken muhalefet uyudu. Hazırlıksız yakalandı. AKP-MHP ittifakı tamam. Ama muhalefetin ittifak görüşmeleri hala sürüyor.

CUMHUR İTTİFAKI’ RAHAT MI?

AKP ve MHP yöneticileri sık sık “Cumhur İttifakı açık ara önde” açıklaması yapıyor. Ama durum pek öyle gözükmüyor. MHP’de keyifler yerinde olsa da Beştepe ve AKP genel merkezinde gerilim yüksek. Diken üstünde oturuyorlar.

Daha önce AKP’ye oy veren “şehirli seçmen”de sıkıntı yaşanıyor. Şehirli seçmenin Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik karşıtı gelişmelerden rahatsızlığı hissediliyor. Yaşam tarzına yönelik müdahalelerden endişeleri var.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan-Özel görüşmesi ve CHP’de tartışmalar 06 Mayıs 2024 | 907 Okunma CHP’nin gözdesi tarikatlar 05 Mayıs 2024 | 2.732 Okunma CHP'nin yeni 'Masa'sı 03 Mayıs 2024 | 457 Okunma Ekonomik kriz güvenlik sorunu 02 Mayıs 2024 | 822 Okunma ABD’de dip dalga ve üniversitelerde isyan 01 Mayıs 2024 | 335 Okunma