İsmet Özçelik Aydınlık Gazetesi

ABD’ye karşı milli mücadele!

ABD, Türkiye’ye karşı düşmanca tutumunu sürdürüyor. Ekonomi üzerindeki baskılarını artırıyor. “Türkiye’yi ekonomik krizle teslim alma” politikasına devam ediyor. Türk heyeti...

10 Ağustos 2018 | 6.712 okunma

ABD, Türkiye’ye karşı düşmanca tutumunu sürdürüyor. Ekonomi üzerindeki baskılarını artırıyor. “Türkiye’yi ekonomik krizle teslim alma” politikasına devam ediyor.
Türk heyeti Washington’da iken Amerikan gazeteleri faaliyetlerini yoğunlaştırdılar. Uluslararası mafyalaşmış finans şirketlerinin sözcüleri, “Piyasalar ABD Türkiye ilişkilerinin tüm ayrıntılarını yakından izliyor” diyerek Türkiye’ye tehdit savuruyorlar.
“Türkiye piyasalarından çıkış” mesajı veriyorlar.
DOLARI TIRMANDIRDILAR
Türk heyeti ile ABD heyetleri arasında görüşmeler sürerken dolar hızla tırmandırılıyor. Dün öğle saatlerine doğru “kara pazartesi”nin bile üzerine çıktı. 5 lira 50 kuruşa doğru harekete geçti.
ABD dolar kuruyla Türkiye’yi teslim olmaya zorluyor. Dün yazdıklarım aynen gerçekleşiyor.
Bu arada, Türkiye’ye yeni yaptırımlardan söz edilmeye başlandı. Psikolojik saldırı bütün hızıyla devrede.
HATANIN BEDELİ
Daha önce bu köşede “ABD ile mücadelenin hata kabul etmeyeceğini” belirtmiştim. Ama ne yazık ki hatalara devam ediliyor.
ABD senin bakanlarına yaptırım kararı alıyor. Sen, ABD’nin ayağına gidiyorsun. ABD’ye heyet göndererek piyasaları yatıştıracağını sanıyorsun. Maça mağlup çıkıyorsun. Bu kafayla, maçı lehine döndürmen de mümkün değil.
Fikir kimden çıktı bilmiyorum. Ama tam da ABD’nin istediği yapılıyor. Yapılan hatalar nedeniyle, ABD’nin görüşmelerde çıtayı daha da yükselttiği anlaşılıyor.
AKP TEK BAŞINA ÇÖZEMEZ
Erdoğan, “Makul süre içinde her şey düzelecek....

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti, CHP, Barrack’a neden ses çıkarmıyor 05 Aralık 2025 | 255 Okunma Ukrayna Türkiye’ye Karadeniz’de tuzak kurdu 04 Aralık 2025 | 1.726 Okunma CHP Parti Meclisi’ne aday başvurusu niye azaldı 03 Aralık 2025 | 323 Okunma CHP’de tasfiye işareti mi? 01 Aralık 2025 | 1.529 Okunma İktidarın asgari ücrette açlıkla sınavı 30 Kasım 2025 | 129 Okunma