İsmail Kapan Türkiye Gazetesi

Neler olabilir, neler olmayabilir?

İstanbul yalnızca İstanbul değil, Türkiye’nin özeti olduğu için, son sandık sonuçlarının siyasete yansıması da İstanbul’la sınırlı kalmaz.

27 Haziran 2019 | 265 okunma
Peki, iktidar ve muhalefet hesabına neler olabilir ve ne olmayabilir?
 
On yedi yıldır siyasetin lokomotifi olan AK Parti’nin, 23 Haziran’da aldığı sandık sonucu, orta ve uzun vadede pek çok şeye kapı aralayacaktır. Bu artık şüphe götürmez bir kesinlik kazanmış durumda… Elbette değişimler yalnızca iktidar kanadı hesabına olmayacak. Ama öncelikle bütün gözler ve kulaklar AK Parti cenahına dikkat kesilecek. Oradaki gelişmeler ülke siyasetinin genelini ve yönetim karakterini de birinci derecede belirleyici olacak!.. Zira mevcut şartlarda, CHP veya bir başka muhalif parti, AK Parti ölçeğinde Türkiye siyasetini şekillendirecek kapasiteye sahip değil. Bunun altını çizelim. Ancak son İstanbul seçimleri apaçık şekilde gösterdi ki, bu ‘ayrıcalık’ iktidar partisi için her zaman çantada keklik değil. İşte o yüzdendir ki, salı günkü grup konuşmasında; Cumhurbaşkanı Erdoğan şu önemli cümleyi seslendirdi: “Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek, kulağımızın üzerine yatma lüksüne sahip değiliz…” Aslında bu cümle her şeyi özetliyor. Yani, âdeta sert bir fren mesabesinde olan 23 Haziran sandık neticesi, partinin hem yapısı hem de politikalarında ciddi bir revizyona gitmeyi mecburi kılmıştır. Fakat burada ince bir husus var; acaba daha önce olduğu gibi, halkın verdiği mesajın alındığını söyleyip, ona cevap mahiyetinde bir şeyler yapmama veya yeteri derecede mesajın alındığını gösterecek bir icraat ortaya koymama durumu nelere yol açar?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan kurtarmak… Dümen çevirmek!.. 23 Mart 2024 | 4 Okunma Dünyanın taşıyamayacağı vicdani yük… 30 Ocak 2024 | 9 Okunma Blinken dördüncü defa turlarken… 06 Ocak 2024 | 110 Okunma İsrail savaşı yaymakta kararlı!.. 04 Ocak 2024 | 151 Okunma 2024 de iyi başlamadı!.. 02 Ocak 2024 | 108 Okunma