Işık Kansu Cumhuriyet Gazetesi

Halife sultanlık geliyor!

Uğur Mumcu, amacı Müslüman ülkelerin şeriat ile yönetilmesini sağlamak olan Suudi Arabistan kökenli Rabıta örgütü ile ilgili “Rabıta” kitabında, 1976’da aynı örgüt tarafından...

28 Ocak 2017 | 854 okunma

Uğur Mumcu, amacı Müslüman ülkelerin şeriat ile yönetilmesini sağlamak olan Suudi Arabistan kökenli Rabıta örgütü ile ilgili “Rabıta” kitabında, 1976’da aynı örgüt tarafından Pakistan’da düzenlenen Seraat Kongresi’nde alınan kararları sıralar. 
Aralarında “Bütün işyerlerinde mescit açılması, kadınların İslami yasaklara uyması, Arapçanın okullarda zorunlu olması” gibi konuların da yer aldığı bu kararların, hemen hemen tümü son 10 yıl içinde Türkiye’de uygulamaya girmiştir. 
O kararlardan yalnızca biri, “Bütün Müslüman devletlerin bir federasyon teşkil ederek halifeliği ortaklaşa yürütmeleri” diye özetlenen karar, henüz yaşama geçmemiştir. 
Ancak eli kulağındadır. Uşşaki tarikatının şeyhi olduğunu duyuran Fatih Nurullah, Nurani TV’ye geçen ekim ayında yaptığı açıklamada, durumu özetlemiştir: 
“Şu anda görünen zuhuratlar o ki, 1. Türkiye Cumhuriyeti son buldu. 2. Osmanlı kuruluyor, onun başı da Tayyip Bey 1. padişahımız olarak gözüküyor. Son sahne iyi bitirilebilirse, bu iş de biter artık. Tekrar 100 senenin nihayetinde Medine-i Münevver’de kurulan devletin devamı hüviyetindeki bir devletin yeniden ihyasıyla asr-ı saadetin kokularının geldiği bir süreci bu ümmet, bu millet başlatsın.” 
Önümüzdeki ilkbaharda yapılacak referandumdan çıkacak “Evet”in anlamı “halife sultanlık”tır!

Yetmez ama evetçiler için
Meclis, sultanın parmağında yüzük. 
Tasan bitti mi canım! 
Yürütme, sultanın sarayında harem... 
Hoşuna gitti mi şekerim! 
Yargı, sultanın yamacında kadı... 
Derdin yitti mi nur tanem. 
Cumhuriyeti de, Kemalizmi de, laikliği de, demokrasiyi de hallettiler. 
Yetti mi cicim, yetti mi...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
IMF Defteri 27 Nisan 2024 | 70 Okunma Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 86 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 98 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma