İbrahim Kiras Karar Gazetesi

Dün dündür, bugün bugündür

Siyasetçilerimizden tutarlılık bekliyoruz, belirli konularda bir gün öyle bir gün böyle davranmalarını yanlış buluyoruz. Dostların bir anda düşman, düşmanların bir anda dost haline gelmesini...

20 Şubat 2024 | 0 okunma

Siyasetçilerimizden tutarlılık bekliyoruz, belirli konularda bir gün öyle bir gün böyle davranmalarını yanlış buluyoruz. Dostların bir anda düşman, düşmanların bir anda dost haline gelmesini normal görmüyoruz.

Böylesi tutum değişikliklerini haklı olarak kıyasıya eleştiriyoruz ama bizim eleştirdiğimiz şeyin kitleler için ne ölçüde sorun teşkil ettiğini pek bilmiyoruz.

İkincisi, siyasi tutum değişikliği dediğimiz şey günübirlik ihtiyaçlar çerçevesinde denize düşen yılana sarılır anlayışıyla da yapılabilir, stratejik planlamalar doğrultusunda da.

Mesela, Fatih’in İstanbul’u alıncaya kadar uyguladığı politikaların fetihten sonra tam aksi yöne dönmesi bunlardan hangi kategoriye girer?

Ya II. Abdülhamid’in saltanatının ilk yıllarında anayasal yönetim ve parlamento taraftarı olması?

Ya da -geçenlerde Şükrü Hanioğlu’nın yeni kitabı vesilesiyle İskender Öksüz’ün dile getirdiği- Atatürk’ün Milli Mücadele döneminde verdiği İslamcı veya sosyalist mesajlar?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette her şey mümkündür 14 Mayıs 2024 | 253 Okunma Milletlerin zenginliği, milletlerin enerjisi 11 Mayıs 2024 | 83 Okunma İyi ki seçim sandığı var 07 Mayıs 2024 | 182 Okunma AK Parti’nin tüpten çıkan macunu 04 Mayıs 2024 | 1.275 Okunma Marangozlukta form eğitimde reform 02 Mayıs 2024 | 273 Okunma