İbrahim Kiras Karar Gazetesi

CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu

Son yerel seçimde elde edilen sonuç CHP için tarihî nitelikte bir başarı. Bunda şüphe yok. Ancak bu büyük başarının kimilerinde yol açmış göründüğü zafer sarhoşluğu partinin...

18 Nisan 2024 | 0 okunma

Son yerel seçimde elde edilen sonuç CHP için tarihî nitelikte bir başarı. Bunda şüphe yok. Ancak bu büyük başarının kimilerinde yol açmış göründüğü zafer sarhoşluğu partinin geleceği açısından ciddi problemler oluşturabilir.

İttifaksız girilen bu seçimde alınan sonuca bakılarak “Demek ki sağcılarla iş birliği yapmaya, laik çizgimizden taviz vermeye gerek yokmuş” şeklinde sözüm ona siyasi analizler yapılıyor. Seçimden önce aday belirleme sürecinde Cumhuriyet gazetesi parti tabanında Mansur Yavaş’ın yerine “gerçek CHP’li” bir siyasetçinin arzu edildiği iddiasıyla “Ankara’ya CHP’li aday” diye bir manşetle çıkmıştı.

Ankara’yı Mansur Yavaş’sız kazanma hayali kurabilen ve bundan çok daha önemlisi Mansur Yavaş gibi bir siyasi değeri kolayca harcamaya hazır olan bir zihniyetin mevcudiyeti herhalde ana muhalefet partisi için en önemli risk kaynağı olarak görülmelidir.

Hatay’da Lütfü Savaş’ın başına gelenler ise çok daha...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette her şey mümkündür 14 Mayıs 2024 | 45 Okunma Milletlerin zenginliği, milletlerin enerjisi 11 Mayıs 2024 | 81 Okunma İyi ki seçim sandığı var 07 Mayıs 2024 | 182 Okunma AK Parti’nin tüpten çıkan macunu 04 Mayıs 2024 | 1.275 Okunma Marangozlukta form eğitimde reform 02 Mayıs 2024 | 273 Okunma