İbrahim Kiras Karar Gazetesi

Atatürk meselesi

Türkiye dışarıdan bakıldığında çok dinamik, hemen her şeyin sürekli değişmekte olduğu bir ülke gibi görünüyor belki ama gerçek bu değil. Bir türlü çözülemeyen...

11 Mayıs 2017 | 962 okunma

Türkiye dışarıdan bakıldığında çok dinamik, hemen her şeyin sürekli değişmekte olduğu bir ülke gibi görünüyor belki ama gerçek bu değil. Bir türlü çözülemeyen bazı sosyo-kültürel problemler yüzünden boyuna aynı tartışmaların yaşandığı bir ülke burası maalesef.

Keza, hareketli ve değişken gündem yüzünden gazete yazarlarının işinin kolay olduğunu düşünenler de hata ediyorlar. Çünkü gündem sürekli değişiyor ama bir devridaim düzeni içinde hep aynı konular yeniden yeniden çıkıyor karşımıza. Dolayısıyla bazen söylenecek yeni bir söz kalmıyor. En azından gündemin köpüğüyle değil özüyle ilgilenenler için durum böyle.

Belirli aralıklarla gündeme gelen konularımızdan biri de “Atatürk meselesi”. Türk toplumunun yaşadığı kültürel yarılma yüzünden bu konu da ifrat ve tefrit arasında gidip gelen bir salıncakta tartışılıyor. Biz de bir o yana bir bu yana dönerek tartışan tarafları sağduyuya, ölçüye ve saygıya davet etmek için -çoğunlukla beyhude- bir gayret içine giriyoruz.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi ki seçim sandığı var 07 Mayıs 2024 | 162 Okunma AK Parti’nin tüpten çıkan macunu 04 Mayıs 2024 | 1.084 Okunma Marangozlukta form eğitimde reform 02 Mayıs 2024 | 271 Okunma Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 1.203 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 238 Okunma