İbrahim Kiras Karar Gazetesi

Aday artık belli olsa iyi olur

Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kiras'ın bugünkü (06.12.2022)''Aday artık belli olsa iyi olur'' başlıklı yazısı.

06 Aralık 2022 | 492 okunma

Artık aday belli olsa iyi olur. Çünkü muhalefet kesimindeki enerjinin ciddi bir bölümü altılı masadaki partilerin birbirleriyle çekişmesinde harcanıyor.

Bu yıpratıcı çekişmelerin de esas itibarıyla cumhurbaşkanı adayının kim olacağı meselesiyle ilgili olduğu belli. Demek ki aday ne kadar erken belirlense muhalefet cenahındaki kaynama o kadar çabuk bertaraf edilebilecek.

Ayrı ayrı partiler arasında belirli düzeyde anlaşmazlık ve hatta çekişme olması bir yere kadar anlaşılabilir bir durum diyebilirsiniz belki. Ama bu partilerden birinin içinde bile adaylık yarışına bağlı görünen birtakım ayrışmaların ortaya çıkmasına, hatta birilerine yönelik etkisizleştirme ve itibarsızlaştırma operasyonları yapıldığının konuşulmasına ne diyeceksiniz? CHP’nin içinden dışarıya yansıyan havayı kastediyorum. Seçmen nezdinde olumlu bir tablo değil bu kavga görüntüsü.

Altılı masadaki özellikle oy oranı daha yüksek iki parti arasında mevcut olduğu söylenen -ama ne olduğunu bilmediğimiz- anlaşmazlıklar neden karşılıklı konuşularak gündemden düşürülmüyor bir türlü?

Adaylık tartışmasının kimi partilerin kadrolarınca adeta bindikleri dalı kesmeye varacak bir temkinsizlikle...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette her şey mümkündür 14 Mayıs 2024 | 62 Okunma Milletlerin zenginliği, milletlerin enerjisi 11 Mayıs 2024 | 81 Okunma İyi ki seçim sandığı var 07 Mayıs 2024 | 182 Okunma AK Parti’nin tüpten çıkan macunu 04 Mayıs 2024 | 1.275 Okunma Marangozlukta form eğitimde reform 02 Mayıs 2024 | 273 Okunma