İbrahim Karagül Yeni Şafak Gazetesi

Taliban Kabil’e dayandı. Afganistan’ı teslim aldı. ABD Orta Asya’da çöktü. Türkiye’deki “Afgan” krizini İran istihbaratı planladı, içerideki unsurları yönetti. Yine aynı ihanet!

El Kaide, Taliban sadece bahaneydi. ABD Asya’da ”Batı Garnizonu” kuruyordu

16 Ağustos 2021 | 5.671 okunma

ABD’nin ani çekilmesiyle Taliban “çok hızlı biçimde” Afganistan’ı kontrol altına almaya başladı. Eyaletleri, sınır kapılarını, şehirleri şaşırtıcı bir hızla ele geçirdi. Özbekistan, Kırgızistan, İran sınırlarına yerleşti. Kabil’in çevresine ulaştı. Ve dün itibariyle Kabil’in dış mahallelerine ulaştı.

ABD’nin kurduğu Kabil yönetiminde büyük panik var. Çünkü Kabil düşünce hiçbir yerde tutunma imkânları kalmadı. Bu yüzden tahliye hazırlıkları günler öncesinden zaten başlamıştı. ABD’nin Kabil’de kurduğu Afgan siyasilerin ve bürokrasi çalışanlarının akıbetleri ne olacak, belirsiz.

Kabil’e giren Taliban savaşçılarına dün; şiddetten kaçınmaları, şehirden çıkmayı seçen herkese güvenli geçişe izin vermeleri ve kadınları korunaklı alanlara taşımaları emri verildi. Bu; korkuyu biraz olsun hafifletti.

Dün yayınlanan bildiride; “İslâm emirliği, bütün savaşçılara Kabil’in kapılarında önünde durma ve şehre girme teşebbüsünde bulunmama emri veriyor. Hiç kimseden intikam alınmayacak. Askeri ve sivil alanda Kabil hükümetine hizmet etmiş herkes affedildi” ifadeleri kullanıldı.

Kabil’de panik: ABD ile çalışanlar can derdinde.


2001 yılından bu yana işgalci ABD ile işbirliği yapanlar can derdine düşmüş durumda. On binlerce mülteci için artık Kabil de güvenli değil.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Savaşı Karadeniz’e taşıyan kim? Türk denizlerine taşıyanlar kim? O gemilere saldırı yapanlar kim? Güney Kapısı’nı açık tuttuk. Doğu Kapısı’nı güvene aldık. Kuzey Kapısı da açık kalacak! Avrupa’nın “Türk-Rus savaşı” planları da boşa düşecektir. 04 Aralık 2025 | 1.413 Okunma Türkiye ellerindeki iki silahı da aldı. Sosyal medya örgütlerini dağıtıyor. Ama acilen sonrasına hazırlanmalı. “Türkiye Ekseni’nin medya ayağı yeniden tanımlanmalı. “Medya Sihaları” kurulmalı. Medya sermayesi millileşmeli. Kayıtdışı para ile medya sahibi olma engellenmeli. 02 Aralık 2025 | 1.036 Okunma İsrail Kıbrıs Rum Kesimi’ni terör üssüne dönüştürdü. EOKA’yı yeniden kuruyor! “Terörsüz Türkiye” planı elini zayıflattı, yeni örgütler arıyor. Adalar askeri mesele olur. Türkiye’ye devir yolu açılır. Rum Kesimi İsrail cephesi olur, doğrudan hedef alınır. 28 Kasım 2025 | 840 Okunma “Sosyal medya terör örgütleri” açığa düştü. Atatürkçüleri, CHP’lileri, “içerideki muhalefet”i FETÖ kadroları yönetmiş. Türkiye ile, Erdoğan ile hesaplaşması olan herkes, Mossad tuzağına düşmüş. 25 Kasım 2025 | 1.270 Okunma Hafter ne zaman Türkiye’ye gelir? İbrahim Kalın Bingazi’de, Belkasım Ankara’da.. Yeni bir jeopolitik ortaklık kuruluyor. Tek devlet, tek ordu, tek Libya... Bunu ancak Türkiye başarabilir. 20 Kasım 2025 | 1.322 Okunma