İbrahim Karagül Yeni Şafak Gazetesi

Batı merkezli “dünya düşüncesi” çökmüştür. O zaman sızlanma, çevrede dolaşma, ana ‘cephe’ye gel.. Bu, yüzyılın mücadelesidir!

Üzerinde en çok konuşmamız, tartışmamız gereken konu; yeryüzünün güç haritasında ne büyük sarsıntılar yaşandığı, nasıl bir güç haritasının...

01 Ekim 2018 | 6.273 okunma

Üzerinde en çok konuşmamız, tartışmamız gereken konu; yeryüzünün güç haritasında ne büyük sarsıntılar yaşandığı, nasıl bir güç haritasının biçimlendiği, bu güç hesaplaşmasının siyasi haritalarda ne tür değişikliklere yol açacağı, Türkiye dâhil, merkez ve orta ölçekli ülkelerin bu büyük güç kaymalarına nasıl ayak uydurup bir gelecek inşa edeceğidir.

Eğer bu ülkenin geleceğine dair güçlü sözler söylemek istiyorsak bu alanda derin tartışmalar açmak, siyasi ve entelektüel büyük çıkışlar yapmak zorundayız. Türkiye ve dünyaya dair siyasi çıkışın altını dolduracak bir akıl üretmek, bir birikim üretmek zorundayız. Tarihi kodlarımızı bugüne çağırırken, onlardan yardım isterken, iddialarımızı yeniden biçimlendirirken, bugüne ait üzerimize düşenleri de yapmak, bir gelecek çizgisi çizmek zorundayız.

Çevrede, kenarda dolaşmayın, merkeze, ana cepheye gelin!

ABD iç iktidar kavgasının mahiyetini, AB projesinin neden sarsıldığını, merkez Avrupa ülkelerinin nereye doğru sürüklendiğini, Asya’nın yükselen güçlerinin küresel iktidar alanını nasıl değiştireceğini, coğrafyamızda otuz yıldır aralıksız devam eden “çözülme”ye dönük tasarruf ve müdahalelerin nasıl bir gelecek planlaması olduğunu, bu planlamanın ülkemizi nerelere sürükleyebileceğini, buna nasıl direneceğimizi anlamak, bilmek zorundayız.

Birçoklarımız günlük spot konulara saplanıp kalırken, detaylarla uğraşırken, kenarlarda dolaşırken, ucuz söylemlerle Türkiye’nin en verimli dönemini heba ederken, siyasi öncülüğün fersah fersah gerisinde bir seyir izlerken, tarihin en keskin dönüşlerinden birinin yaşandığı dönemlerde çok büyük bir sorumlulukla harekete geçmek üzerimizden atamayacağımız bir sorumluluktur. Artık bunu erteleyemeyiz.

Sadece önünüze bakarsanız saplanıp kalır, körleşirsiniz…

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Savaşı Karadeniz’e taşıyan kim? Türk denizlerine taşıyanlar kim? O gemilere saldırı yapanlar kim? Güney Kapısı’nı açık tuttuk. Doğu Kapısı’nı güvene aldık. Kuzey Kapısı da açık kalacak! Avrupa’nın “Türk-Rus savaşı” planları da boşa düşecektir. 04 Aralık 2025 | 1.413 Okunma Türkiye ellerindeki iki silahı da aldı. Sosyal medya örgütlerini dağıtıyor. Ama acilen sonrasına hazırlanmalı. “Türkiye Ekseni’nin medya ayağı yeniden tanımlanmalı. “Medya Sihaları” kurulmalı. Medya sermayesi millileşmeli. Kayıtdışı para ile medya sahibi olma engellenmeli. 02 Aralık 2025 | 1.025 Okunma İsrail Kıbrıs Rum Kesimi’ni terör üssüne dönüştürdü. EOKA’yı yeniden kuruyor! “Terörsüz Türkiye” planı elini zayıflattı, yeni örgütler arıyor. Adalar askeri mesele olur. Türkiye’ye devir yolu açılır. Rum Kesimi İsrail cephesi olur, doğrudan hedef alınır. 28 Kasım 2025 | 839 Okunma “Sosyal medya terör örgütleri” açığa düştü. Atatürkçüleri, CHP’lileri, “içerideki muhalefet”i FETÖ kadroları yönetmiş. Türkiye ile, Erdoğan ile hesaplaşması olan herkes, Mossad tuzağına düşmüş. 25 Kasım 2025 | 1.270 Okunma Hafter ne zaman Türkiye’ye gelir? İbrahim Kalın Bingazi’de, Belkasım Ankara’da.. Yeni bir jeopolitik ortaklık kuruluyor. Tek devlet, tek ordu, tek Libya... Bunu ancak Türkiye başarabilir. 20 Kasım 2025 | 1.322 Okunma