Hilal Kaplan Sabah Gazetesi

Sivas sizi bekliyor

Sabah İl Buluşmaları vesilesiyle, millî mücadeleye âdeta başkentlik yapmış olan, misaki millî esaslarının karara bağlandığı "emin şehir" Sivas'taydık. Potansiyeli çok yüksek, Hitiler'den...

12 Temmuz 2021 | 431 okunma

Sabah İl Buluşmaları vesilesiyle, millî mücadeleye âdeta başkentlik yapmış olan, misaki millî esaslarının karara bağlandığı "emin şehir" Sivas'taydık.
Potansiyeli çok yüksek, Hitiler'den Selçuklulara, Osmanlı'dan Cumhuriyete değin pek çok tarihi miras barındıran, doğal güzellikleri ile göz kamaştırırken, ticari olanaklarıyla da cazibe merkezi olmayı hak eden Sivas, tam bir atılım atağı içinde aslında. Bunun en büyük mimarları ise ilerici vizyonları ve sahadan kopmayan çalışkanlıkları ile tanınan Vali Salih Ayhan ile Belediye Başkanı Hilmi Bilgin... Bu dinamik ikili işbirliği içerisinde şehre kısa zamanda çok proje kazandırmışlar.
Bunlar içinde beni en çok etkileyen birkaç projeden bahsetmek istiyorum. Örneğin "Aile Eğitim Merkezi"nde yeni evleneceklere veya evli olanlara uzman kadrosu ile haftanın yedi günü hizmet veriliyor. Restore edilen tarihi bir konakta bulunan merkezde, evleneceklere seminerler ve anlaşmazlık yaşayan çiftlere psikolojik rehberlik sağlanıyor. Böylelikle onlarca hane içinde uzlaşma sağlanmış.
Bir diğeri "Minik Yiğidolar...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden başlayanların şehri 03 Mayıs 2024 | 206 Okunma Ölümlere sebep olan biri var 01 Mayıs 2024 | 146 Okunma Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.510 Okunma Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.330 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 607 Okunma