Hilal Kaplan Sabah Gazetesi

Kirli siyaset “temiz” para

Bir süredir CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Londra gezisinde "yabancı yatırımcılarla" yaptığı görüşmeler konuşuluyor. Ancak elbette bu yatırımcıların kim oldukları, hangi sektörlere...

07 Kasım 2022 | 288 okunma

Bir süredir CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Londra gezisinde "yabancı yatırımcılarla" yaptığı görüşmeler konuşuluyor. Ancak elbette bu yatırımcıların kim oldukları, hangi sektörlere yatırım planladıkları ya da ne kadar yatırım yapacakları gibi somut veriler yok. Her zamanki gibi Kılıçdaroğlu'nun hiçbir bilgi içermeyen, kendisinin "fikirlerini" değil "duygularını" ifade eden soyut, muğlak, belirsizliklerle dolu cümleleri üzerinden anlamaya çalışıyoruz ne olduğunu.
Bu Kılıçdaroğlu'nun siyasi üslubunun en değişmez parçası. Belki de tek değişmeyen tarafı. Zira kendisiyle ilgili geri kalan her şey çok hızlı değişiyor.
Birkaç ay önce yabancı yatırımcıyı tehdit eden Kılıçdaroğlu, bugün yabancı yatırım toplamak için ülke ülke gezdiğini söylüyor. Misal "Katar'a ülkeyi sattılar" dediği uluslararası finansın İngiltere'den gelmesi ihtimalini bile "müjde" olarak pazarlamaya çalışıyor. Dün "tefeci" dediği İngiliz sermayesini bugün ballandıra ballandıra anlatan da aynı Kılıçdaroğlu.
Fakat kendisinin son iki yurtdışı gezisini takip ettiğimde benim dikkatimi çeken...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.421 Okunma Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.329 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 605 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.269 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.758 Okunma