Hilal Kaplan Sabah Gazetesi

Kılıçdaroğlu’nun vatanseverleri

Türkiye, Meral Akşener'in deyimiyle "kumar masası"nın dağılmasını konuşuyordu. Dikkatler "Ya tarih yazacağız ya tarih olacağız" diye biten konuşmaya odaklanmıştı. O günlerde gözlerden kaçan/...

13 Mart 2023 | 603 okunma

Türkiye, Meral Akşener'in deyimiyle "kumar masası"nın dağılmasını konuşuyordu. Dikkatler "Ya tarih yazacağız ya tarih olacağız" diye biten konuşmaya odaklanmıştı. O günlerde gözlerden kaçan/ kaçırılan çok önemli bir gelişme oldu.
Suriye'deki iç savaşın on ikinci yılına girilmesine günler kala, 4 Mart tarihinde ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/YPG'nin işgali altındaki bölgeleri ziyaret etti. Bu 2014'ten bu yana geçen sekiz yıl içinde bölgeye yerleşen Amerika'nın gerçekleştirdiği en yüksek düzey ziyaretti.
New York Times'ın ziyareti takip eden Pentagon muhabiri Helene Cooper, "Milley Suriye'de DEAŞ'a karşı ABD birliklerine halen ihtiyaç duyulduğunu söylüyor" başlığıyla haberleştirmiş. Buna göre ABD ordusunun bir numaralı ismi "görevin alınan riske değer olduğunu" söylemiş. Yani Türkiye'nin düşmanlığı, göze alınması gereken bir risk oluyor.
Skandal ziyaretin üzerinden bir hafta bile geçmemişken benzer bir gelişme daha yaşandı. Dört gün sonra, 8 Mart...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AB değerleri balonunu patlatan doktor 06 Mayıs 2024 | 478 Okunma Yeniden başlayanların şehri 03 Mayıs 2024 | 213 Okunma Ölümlere sebep olan biri var 01 Mayıs 2024 | 148 Okunma Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.511 Okunma Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.332 Okunma