Hilal Kaplan Sabah Gazetesi

İran ve İsrail’in ortak menfaatleri

Arap Baharı denilen süreç, Anglosakson dünyanın emrindeki diktatörlerin ya da İran eksenli zalimlerin egemenliği altında ezilen Sünni halkların isyanıydı. Bu haklı isyanı zor kullanarak bastırmak, İran ile...

15 Nisan 2024 | 0 okunma

Arap Baharı denilen süreç, Anglosakson dünyanın emrindeki diktatörlerin ya da İran eksenli zalimlerin egemenliği altında ezilen Sünni halkların isyanıydı. Bu haklı isyanı zor kullanarak bastırmak, İran ile İsrail'in bölgedeki menfaatlerini birleştirmişti.
Mısır'daki darbeyle Müslüman Kardeşleri devirmekten Suriye'deki Nusayri azınlığın Sünni çoğunluğa tekrar hükmetmesini sağlamaya veya en azından istikrara kavuşmamasını garantilemeye kadar iki ülke süreçte ortak amaca matuf farklı stratejiler geliştirdiler. Misal bu yüzden İran, Suriye'de İsrail ile gerçekten mücadele edebilecek binlerce insanı gözünü kırpmadan öldürürken, İsrail'in Golan Tepeleri işgalini resmileştirmesine sesini çıkarmamıştı.
İran, katliamlarını İsrail karşıtı söylem üzerinden meşrulaştırırken, Siyonist İsrail de İran sopasıyla korkuttuğu Batılı ülkeler ve onların uydusu olan bölge ülkelerine istediğini yaptırdı.
Siyonist İsrail, 13 Nisan tarihi itibariyle gayet...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 104 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 182 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 137 Okunma Batı cephesinde yeni bir şey var 10 Mayıs 2024 | 223 Okunma Uluslararası mafya düzeni 08 Mayıs 2024 | 914 Okunma