Hilal Kaplan Sabah Gazetesi

İki devletli çözüm

İki devletli çözüm, Türkiye ve Katar gibi Filistin davasına omuz veren pek çok devletin İsrail'in barbarlığına diplomatik yollardan dur diyebilmek için tekrarladığı çözüm...

24 Kasım 2023 | 137 okunma

İki devletli çözüm, Türkiye ve Katar gibi Filistin davasına omuz veren pek çok devletin İsrail'in barbarlığına diplomatik yollardan dur diyebilmek için tekrarladığı çözüm önerisinin adıdır.
Buna göre İsrail'in 1967 öncesi sınırlarına çekilip, Gazze ile Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün egemenliğini Filistin'e bırakması öngörülür. Böylelikle Birleşmiş Milletler nezdinde Filistin, sınırları belli olan bir devlet olarak tanınır ve komşu olarak yaşayacak iki devlet yan yana var olmuş olur.
Bunun ne şu anda ne de gelecekte mümkün olmadığını, olmayacağını aslında herkes biliyor. İki devletli çözümün imkânsızlığı, bir nevi "herkesin bildiği sır"dır. Zira İsrail, Başkan Erdoğan'ın tarihi Birleşmiş Milletler hitabında vurguladığı gibi, sınırları belli olmayan ve ısrarla sınırlarını tartışma konusu yapmaya kapayan bir devlettir. Zira arzuladıkları sınırlar "vaat edilmiş topraklar"ı içermektedir.
Gerçi Siyonist yöneticiler, bunu inançları gereği...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 107 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 182 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma Batı cephesinde yeni bir şey var 10 Mayıs 2024 | 223 Okunma Uluslararası mafya düzeni 08 Mayıs 2024 | 914 Okunma