Hilal Kaplan Sabah Gazetesi

Çalışma Bakanlığı’ndan tarihi kararlar

Dünyada devletler giderek sosyal politikalarını daraltırken, AK Parti toplumun en dezavantajlı gruplarına kadar iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bunun en son örneklerinden biri ise Çalışma ve...

31 Aralık 2021 | 308 okunma

Dünyada devletler giderek sosyal politikalarını daraltırken, AK Parti toplumun en dezavantajlı gruplarına kadar iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.
Bunun en son örneklerinden biri ise Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın tüm paydaşları ile ortak bir mutabakat çerçevesinde kararlaştırdığı asgari ücret artışı oldu. Ayrıca hiçbir kurum ve kuruluş tarafından talep olmamasına rağmen memur maaşlarının da asgari ücret düzeyindeki tüm vergilerden muaf tutulması, devrim niteliğinde bir karar oldu.
Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte ülkedeki bütün çalışanların elde ettikleri gelirlerin asgari ücrete kadar olan kısmı gelir ve damga vergisinden istisna tutularak alınmayan tutarın tamamı ücretin içine dâhil edildi. Düzenlemede herhangi bir işçi ve memur ayrımı da yapılmayarak vergide adalet ve çalışma barışı ilkelerine uygun hareket edildi. Yeni düzenlemenin hazineye maliyeti 45.2 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu durumla birlikte çalışanlara yıllık toplam 9 bin 64 TL vergi avantajı sağlandı.
Yeni...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakba 17 Mayıs 2024 | 214 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 107 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma Batı cephesinde yeni bir şey var 10 Mayıs 2024 | 225 Okunma