Hilal Kaplan Sabah Gazetesi

Boykot yapsak ne olur?

"Bu gece New York ve Washington'da siyasi bilgilendirme turuna çıkıyorum. Uluslararası durumumuz iyi değil. Artık dünya kamuoyu bizim lehimize değil. Örneğin, TikTok'taki İsrail yanlısı içeriğe kıyasla Filistin/...

07 Kasım 2023 | 411 okunma

"Bu gece New York ve Washington'da siyasi bilgilendirme turuna çıkıyorum. Uluslararası durumumuz iyi değil. Artık dünya kamuoyu bizim lehimize değil. Örneğin, TikTok'taki İsrail yanlısı içeriğe kıyasla Filistin/ Hamas yanlısı içeriğin 15 katı(!) görüntüleme var.
Bunu değiştirmek ve İsrail hükümetine destek vermek için var gücümle çalışacağım."
Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett'e bu sözleri söyleten "biziz"; "Bir tweet'le, bir videoyla ne olur" diyen sinikler değil.
"Biz" derken "Yapsam ne olur" demeyen, kendi özneliğini küçümsemeyen, hiç değilse vicdanına uygun hareket etmeyi vazife gören on milyonlarca insandan bahsediyorum. Küresel vicdan, İsrail'i iptal (cancel) etmiştir. Ancak bunun yerleşikleşmesi ve İsrail'i zayıflatmasının tek yolu küresel boykottur.
İsrail, bu tehlikenin farkında olduğundan Filistin için küresel boykot hareketi olan BDS'nin asıl amacının "İsrail'i yok etmek" olduğunu iddia edip bu harekete katılan herkesi "antisemit" ilan etmişti.
İsrailli Bakan Yisrael Katz, BDS'nin kurucusu...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakba 17 Mayıs 2024 | 24 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 107 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 182 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma Batı cephesinde yeni bir şey var 10 Mayıs 2024 | 223 Okunma