Hilal Kaplan Sabah Gazetesi

Akıl vermeyin, çocuklarını verin!

Önce İYİ Parti'den geldi açıklama; Genel Başkan Meral Akşener şöyle dedi: "Liyakatle yönetilen bir ülkede, bir anne evlâdının geleceği için devletin kapısını çalar, parti kapısına mahkûm edilmez."

17 Eylül 2019 | 2.944 okunma

PKK'dan evlâdını isteyen Diyarbakırlı analara HDP'nin önünde eylem yapılmamasını salık veren bu sözlerin nerdeyse aynısını HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş dile getirdi:
"Çocuklarının akıbetinin açığa çıkarılması ve eve dönmelerini istemelerini anlayışla karşılıyoruz. Ama adres HDP değil, hükümetin kendisidir."
Böylelikle Akşener, milliyetçi duygulara hitap etmeye çalışarak; Özgüneş ise PKK'yı kollamaya çalışarak aynı neticede buluştular: HDP'yi rahat bırakın.
Zira HDP hakikaten zorda. Evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı, 13. gün geride bırakılırken 35'e ulaştı ve her geçen gün artıyor. HDP, tarihinin en sıkıntılı zamanını yaşıyor. Sadece Diyarbakır'daki annelerin sivil direnişini nasıl durduracağını bulamadığı için değil; aynı zamanda anaların feryadı Mardin'de, Hakkari'de, Şırnak'ta PKK karşıtı yürüyüşlere dönüştüğü için. Bu, kuruluşundan bu yana PKK'ya karşı, üstelik HDP'nin en güçlü olduğu illerde gerçekleşen en büyük sivil meydan okuma.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uluslararası mafya düzeni 08 Mayıs 2024 | 227 Okunma Sudan’ı unutmayalım 07 Mayıs 2024 | 246 Okunma AB değerleri balonunu patlatan doktor 06 Mayıs 2024 | 534 Okunma Yeniden başlayanların şehri 03 Mayıs 2024 | 215 Okunma Ölümlere sebep olan biri var 01 Mayıs 2024 | 151 Okunma