Hayrettin Karaman Yeni Şafak Gazetesi

İki kitap bir yazar

Küçük yaştan itibaren çocuklarımızın ellerinde artık ya “akıllı” telefonlar veya diğer elektronik bilgi ve oyun aletleri var. Camilerde gençlerin sayıları azalıyor, bazı alan...

31 Temmuz 2015 | 365 okunma

Küçük yaştan itibaren çocuklarımızın ellerinde artık ya “akıllı” telefonlar veya diğer elektronik bilgi ve oyun aletleri var. Camilerde gençlerin sayıları azalıyor, bazı alan araştırmalarına göre de dindarlaşma oranı küçülüyor. Camilerde, kulüplerde, derneklerde, tekkelerde oturup bu çocukları ve gençleri beklemenin istenen sonucu doğurmadığı ortada. Tecrübeye, uzmanlığa ve imana dayalı çok yönlü ve çeşitli çalışmalara ihtiyacımız var. Kendi iman, heyecan ve gayretleriyle bir şeyler yapmak için çırpınan insanlarımıza da destek vermemiz gerekiyor.

Eğitimci-Yazar Nevin Soysal Aydın tarafından yazılan ve hedef kitlesi belli yaşlardaki çocuklar olan “fantastik roman serisini”nin ilk iki kitabı çıktı: GEZEGEN MAVİ'YE YOLCULUK ve CENNETİ ARZULAYAN FİL. Kitaplar Melike Gündüz'ün Genel Yayın Yönetmenliğinde, Sevim Sarıçam'ın editörlüğünde yayınlanıyor, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Hamit Er de danışmanlık yapıyor.
Seri şöyle tanıtılmış:

“Bilim kurguyla siyerin, fantastikle değerlerin bir sarmal gibi örüldüğü romanlar dizisi bu özellikleriyle bir ilki başarıyor.
Eşsiz Nur, Peygamber Efendimiz'in hayatını farklı zaman dilimlerinde ve farklı gezegenlerde yaşayan kahramanlarla ilişkilendirerek anlatan, 16 ciltlik bir fantastik macera roman serisidir. Bu roman serisinde olaylar, sürekli Peygamber Efendimiz'in (s.a.) çevresinde dönmekle birlikte, kendisiyle doğrudan bağlantıya geçilmiyor fakat siyer bilgileri çeşitli maceraların içerisinde ayrıntılarıyla yer alıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Niçin Diyanet 28 Nisan 2024 | 2.915 Okunma Tebliğ mi temsil mi? 21 Nisan 2024 | 299 Okunma Birkaç soru ve cevap 14 Nisan 2024 | 552 Okunma Gösteriş ve istismar 07 Nisan 2024 | 369 Okunma Ağır ve yüz kızartıcı suçlara bile verilen ceza böyle oldukça 31 Mart 2024 | 611 Okunma