Haşmet Babaoğlu Sabah Gazetesi

Memleket böyle mi batıyor?

Basit yazacağım... Çok basit. Hatta biraz vulgar olacak. Çünkü bir sosyal kesimin siyasal "numara"larını ve gitgide bozulan karakterini ifşa edebilmek için gündelik hayattan dem vurmak en iyi yol.

07 Haziran 2019 | 1.541 okunma

Çünkü apaçık olanı lafları dolandırarak anlatmaya çalışmanın anlamı yok!
Gündelik hayat, anlamak isteyene her şeyi anlatıyor.

***

İyi ki sosyal medya var, diyorum bazen.
Hele şu Instagram... Tavsiyem şudur ki, siz de Instagram'a girin ve her Allah'ın günü "memleket yandı bitti, kül oldu" diye ağlaşanların, "kutuplaşmanın baskısı altında bunaldıklarını" veya "ülkenin gericiliğe teslim olduğunu" iddia edenlerin bayram tatilini nasıl geçirdiklerine bir bakın!
Baktıkça, içinizden "bu nasıl keyiftir kardeşim!" diye söyleneceksiniz; "Allah bozmasın ama bu nasıl bir coşmadır, nasıl dört başı mamur zenginliktir!" Mesela şu alabildiğine şık ve pek gözde "beach club"da denizin üzerine kurulmuş hamakta şekerleme yapan sakallı genç adam daha bir ay önce soğan patates fiyatlarının yüksekliğinden kalkarak ülkenin çöküşe doğru sürüklendiğini anlatan komşunuz değil mi?

***

Bir konuya açıklık getireyim...
Belli bir sosyal kesimden söz ediyorum.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamburger 05 Mayıs 2024 | 144 Okunma Haftanın notları: Budur! 04 Mayıs 2024 | 137 Okunma Eğitime dair tarihsel ve güncel masallar 03 Mayıs 2024 | 322 Okunma Geçen yüzyıla bakmak... Ama nasıl? 02 Mayıs 2024 | 344 Okunma Çocuklar bizden ne öğreniyor? 30 Nisan 2024 | 218 Okunma