Hasan Öztürk Yeni Şafak Gazetesi

PKK sisli ve puslu havada saldırıyor

Türkiye hem Suriye’de hem Irak’ın kuzeyinde terörle mücadelede büyük bir başarıya imza atıyor. Afrin Zeytin Dalı Harekatı’ndan önce Kuzey Irak’ta başlayan askeri harekat hala devam ediyor. Türk...

28 Nisan 2019 | 2.537 okunma

Türkiye hem Suriye’de hem Irak’ın kuzeyinde terörle mücadelede büyük bir başarıya imza atıyor. Afrin Zeytin Dalı Harekatı’ndan önce Kuzey Irak’ta başlayan askeri harekat hala devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kuzey Irak’ta düze indi. Üs bölgeleri kuruldu. Kandil’in kapıları kapatıldı. Bu operasyon Afrin Zeytin Dalı Harekatı kadar önemlidir.

Dahası, Kuzey Irak operasyonu, Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen “otonom bölgenin” de boşa çıkartılması için geliştirilen çok önemli bir stratejini ürünü.

Ayrıca Türkiye içindeki “girilmez”, “gelinmez”, “çıkılmaz” denilen neresi varsa Mehmetçik orada yaz kış konuşlanmış durumda.

Bu bilgileri aktardıktan sonra asıl konumuza gelmek istiyorum. Konumuz, PKK terör örgütü “vur kaç” taktiğini güncelledi. Peki neden?

PKK’NIN İHA KORKUSU, HAVA AKADEMİSİ KURDURDU

PKK terör örgütü İHA ve SİHA’lar nedeniyle artık açık havada kafasını bile gösteremiyor. Gizlendikleri mağaralardan, derin vadilerden, sarp kayalardan kafalarını gösterdikleri anda İHA’lar tespit ediyor, SİHA’lar imha ediyor. Olmadı F-16’lar, Kobralar, Ataklar tepelerine biniyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 482 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 688 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma