Hande Fırat Hürriyet Gazetesi

Umacı

Hürriyet yazarı Hande Fırat bu hafta 'Umacı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

31 Ekim 2023 | 191 okunma

Umacı; gözle görünmeyen korku salan hayalet, öcü ya da yaratık anlamlarına geliyor.

Eski dönemlerde söz dinlemeyen çocuklarını korkutmak ya da söz geçirmek için annelerin kullandığı hayali bir yaratık. İletişim imkânlarının günümüzdeki kadar gelişmediği geçmişte bir karşılığı olsa da bu hayali yaratık bugünlerde gene gündemimizde.

◊ Gazze’ye yönelik katliamında başta ABD olmak Batılı birçok başkentin desteğini alan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kamuoyunu etkilemeyi BAŞARAMADI!

◊ İspanya’dan Londra’ya, Washington’dan Paris’e birçok şehirde sağduyulu insanlar sokaklara çıkıp, İsrail aleyhine gösteri yapıyor. Filistin Bayrakları sallıyor.

BATI KAMUOYU YER Mİ?

İşte bu yöndeki kamuoyu baskısından bunalmış görünen NETANYAHU, “Hamas IŞİD’dir. IŞİD nasıl ezildiyse Hamas da aynı şekilde ezilmelidir” dedi. İsrail Dışişleri Bakanlığı da Hamas’ın “IŞİD’le aynı olduğu” söyleminin desteklenmesi için sosyal medyada #HamasisISIS (Hamas IŞİD’dir) etiketinin kullanımını teşvik etti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’nın uzun gecesi: Reisi’nin helikopteri nasıl bulundu 21 Mayıs 2024 | 14 Okunma Milli Eğitim Bakanı açık açık o soruyu yanıtladı: ‘Benim bir cemaatle ilgim yok geldiğim çizgi belli’ 17 Mayıs 2024 | 662 Okunma ‘Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır’ demişti, şimdi... ‘Carpe Diem zamanı’ (*) 14 Mayıs 2024 | 838 Okunma Siyasette yeni döneme adım 10 Mayıs 2024 | 306 Okunma Riyad’daki Gazze toplantısının perde arkası 30 Nisan 2024 | 479 Okunma