Halit Yerebakan Sabah Gazetesi

Vişne Suyu Tüketerek Uykusuzluğu Önleyin

Uykusuzluk, vücut sağlığını olumsuz yönde etkileyen faktörlerden biridir. Stres ve yorgunluk ile birleştiğinde bağışıklık sistemini düşürür, birtakım hastalıklara yol açar. Bu...

20 Aralık 2017 | 454 okunma

Uykusuzluk, vücut sağlığını olumsuz yönde etkileyen faktörlerden biridir. Stres ve yorgunluk ile birleştiğinde bağışıklık sistemini düşürür, birtakım hastalıklara yol açar. Bu hastalıklar; kalp rahatsızlığı, depresyon ve baş ağrıları şeklinde kendini gösterebilir.
Peki uykusuzluk neden olur? İLAÇTAN ÖNCE BİTKİ KULLANIN
Gece salgılanan ve uyumamızı sağlayan hormonun adı melatonindir. Bu hormon; uyku sağlayıcılığının yanında ergenlik çağını başlatır, üreme üzerinde etkilidir, antioksidan özelliği vardır ve vücut ısısını dengede tutar.
Kısacası uyku hormonu olarak bilinen melatoninin faydaları saymakla bitmez.
Uykusuzluk, bu hormonun yeteri kadar salgılanmadığı zamanlarda ortaya çıkar. Uyku düzeninin değişmesi, melatonin salgısında bozulmaya neden olur. Örneğin uyku düzeninin, gündüz uyuma gece uyumama gibi kurulması, ne kadar uyusanız da uykunuzu alamama sorununa neden olabilir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 143 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 173 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 337 Okunma