Hakkı Öcal Milliyet Gazetesi

Siz kimden aldığınız yetkiyle...

Sabrın, hele diplomatik sabrın sınırı geniş olmalıdır. Atatürk’e başarısının sırrını soruyorlar: “Durup, durup dinlerim” diyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise durup, durup, durup dinlemesiyle tanınıyor.

15 Ekim 2020 | 532 okunma

Sabrın, hele diplomatik sabrın sınırı geniş olmalıdır. Atatürk’e başarısının sırrını soruyorlar:

“Durup, durup dinlerim” diyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise durup, durup, durup dinlemesiyle tanınıyor. İlk 2014’te dışişleri bakanı olan Çavuşoğlu, bir süre AK Parti dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı görevinde bulundu, 2015’ten beri bu görevi sürdürüyor. Sayın Çavuşoğlu’nun meslektaşlarıyla görüşmelerinde, devlet ve hükümet başkanları tarafından kabullerinde, hissiyatını yutup sustuğu, durduğu, durduğu... çok olmuştur. Olmalıdır, çünkü diplomasi budur. Yalan söylemek değil, ama her şey, her doğru, her yerde, her zaman söylenmez ilkesi çerçevesinde bütün milleti ve o milletin menfaati için dışişleri bakanlarının “durup dinleyen” ve “durup konuşan” insanlar olması gerekir.

Fakat!

Şimdi takdir edersiniz ki

bu büyük bir “fakat.”

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ülkemizi ziyaret ediyor ve gelip basın bilgilendirme toplantısında Çavuşoğlu’nun gözünün içine baka baka, Türkiye’yi Suriye’den çıkmaya çağırdıklarını söylüyor. Sayın Linde bu herzeyi bakanların ve heyetlerin toplantısında yese, kapalı yapılar ardında söylenebilecek şeyleri söyler, Türk tarafının cevabını dinler ve bundan ilgili taraflar dışında kimsenin haberi olmazdı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya artık ABD’nin arka bahçesi değil 02 Mayıs 2024 | 154 Okunma NATO bizi Rusya’dan değil ABD’den koruyor 29 Nisan 2024 | 1.124 Okunma Türkiye’nin etki alanı 25 Nisan 2024 | 1.312 Okunma ABD için ‘istikrarsızlaştırmak’ önemli 22 Nisan 2024 | 1.028 Okunma “İran Tiyatrosu” güldürmüyor 18 Nisan 2024 | 1.135 Okunma