Gürcan Bilgiç Fotomaç Gazetesi

Hedef değişmez

Fenerbahçe'yi lig ikinciliğine kadar taşıyan oyuncu kalitesi değil, ritmidir. Bu saf gerçeği kabul ederek, geçmişi eleştirmek veya gelecek için düşünmek gerekiyor. Beşiktaş lig maçındaki...

01 Mart 2018 | 133 okunma

Fenerbahçe'yi lig ikinciliğine kadar taşıyan oyuncu kalitesi değil, ritmidir. Bu saf gerçeği kabul ederek, geçmişi eleştirmek veya gelecek için düşünmek gerekiyor.
Beşiktaş lig maçındaki eğilmiş oyunu ve mağlubiyeti getiren de takım olarak 'mücadele' yeteneğini kaybetmeleridir.
Çok kişiden duydum; "Fenerbahçe böyle oynamaz" dediler.
Haklılar da, sahadaki takım Fenerbahçe mi? Geçen sezon da benzer tartışmaları yaptık. Advocaat'ın, "Takım yetersiz" ifadelerini de haklı bularak, altını çizdik durumun; "Kulübün düştüğü mali durum, iyi oyuncuların transferini engellediği gibi, süreç rakiplerin de kalite olarak Fenerbahçe'nin önüne geçmesine neden oldu" Eğer, kasada harcayacak para olsaydı veya UEFA yaptırımlarını yine banka kredileri ile aşmak isteselerdi, zaten Aykut Kocaman'ı da göreve getirmezlerdi.
İmkansızlıklar içindeki çıkışı, "sıradan oyuncuları" bir takım haline getirip, performans almayı başardığı için Aykut Hoca'da gördüler.

Bu kadro ile bu kadar
Bu birlikte üretme ve mücadele etme duygusuyla kazandılar, puanları topladılar ve zirvedeki yerlerini aldılar. Şampiyonluk, sürecin nasıl gelişeceğine bağlı. Kadroya bakarsanız olması çok zor. Ama oyun karakterindeki gelişme hızını düşündüğünüzde, müthiş bir fikstür avantajı da duruyor önlerinde.
Aykut Kocaman'ı eleştireceğimiz çok yönü veya kararı elbette var.
Ancak bir konuda camianın yanında olması gerekiyor. Akıllarında kalan veya bekledikleri kaliteyi taşıyan oyunu, bu kadronun oynaması mümkün değil? O da bunun farkına vararak, "Ben fizik gücümle kazanacağım" kararını verdi.
Buna göre de kurgusunu yaptı.
Temeli atılan bir sistem var artık. Geriye kalan bunun gelişmesi. Transfer yaparak da, daha çok çalışarak da bunu başarabilirler. İmkansızlıkların içinden "kardelen" gibi çıkan takımı ve performansı.
Böyle değerlendirsinler.

Valbuena ne zaman oynar?
Sanılıyor ki; Valbuena'y...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aslında 10’a 10 oynadılar 28 Nisan 2024 | 199 Okunma Baştan sona; panik 23 Nisan 2024 | 2.722 Okunma F.Bahçe’nin kulübesi yetersiz kaldı! 19 Nisan 2024 | 377 Okunma Zor günler kahramanlar ister 15 Nisan 2024 | 150 Okunma Analizler! 12 Nisan 2024 | 101 Okunma