Funda Karayel Sabah Gazetesi

Modern iş dünyasının göz ardı edilen tehdidi: Can sıkıntısı sendromu

Günümüzde şehirlerin karmaşasında yaşayan birçok birey, kariyerlerini sürdürmek adına iş dünyasının hızla değişen dinamikleriyle birlikte ortaya çıkan yeni bir tehditle...

12 Kasım 2023 | 77 okunma

Günümüzde şehirlerin karmaşasında yaşayan birçok birey, kariyerlerini sürdürmek adına iş dünyasının hızla değişen dinamikleriyle birlikte ortaya çıkan yeni bir tehditle karşı karşıya!
İstanbul'a döndüğümden beri sıkça bir sendromdan bahsediyor herkes, boredom boreout syndrome, (can sıkıntısı sendromu) Modern iş dünyasının göz ardı edilen tehdidi bu sendrommuş bugünlerde. Monoton iş rutinleri, düşük fiziksel aktivite, yetersiz aydınlatma ve uzun süreli oturmanın birleşimi sonucu ortaya çıkan bir dizi olumsuz etkiyi içeriyormuş.
Enerji düşüklüğü, konsantrasyon eksikliği, yorgunluk ve hatta depresyon gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Neden bu kadar yaygın diye araştırdığımda, Sedanter Yaşam Tarzı diye bir şeyle tanıştım.
Ofis işleri genellikle uzun süreli oturmaya neden olduğu için fiziksel aktivitenin azalması kaçınılmazdır. Bu durum, enerji seviyelerinin düşmesine ve sendromun ortaya çıkmasına katkıda bulunuyormuş. Diğer yandan can sıkıntısı sendromu, esas olarak iş yerinde yeterli niceliksel veya niteliksel iş yükünün bulunmamasından kaynaklanan zihinsel yetersiz yükün neden olduğu, fiziksel hastalığa neden olan psikolojik bir hastalık.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Türk dizileri Dubai’de çok izleniyor’ 11 Mayıs 2024 | 6 Okunma Frieze’de rekor satışlar olsa da rakamlar geçen seneden az 05 Mayıs 2024 | 29 Okunma Ülkeler, TikTok’a karşı harekete geçti 05 Mayıs 2024 | 87 Okunma UNESCO’nun koruduğu Acara Ormanlarını keşfe hazır mısınız? 04 Mayıs 2024 | 73 Okunma TikTok’ta Karagül Hanımlar ahlaki çöküşün yansıması 28 Nisan 2024 | 135 Okunma