Funda Karayel Sabah Gazetesi

Kültür yolu’nda Refik Anadol’un Rumi rüyaları kaçmaz!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dün başlayan 12 Haziran'a kadar devam edecek şahane bir festival hayata geçiyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nden bahsediyorum. Festivale nereden...

29 Mayıs 2022 | 205 okunma

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dün başlayan 12 Haziran'a kadar devam edecek şahane bir festival hayata geçiyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nden bahsediyorum. Festivale nereden başlayacağım diye soranlar şimdiden listelerini yapmaya başlasın çünkü yüzlerce etkinlik var. 12 Haziran'a kadar gez gez bitmez.
Festival yolculuğunuza planlı başlamakta fayda var, bu noktada ilk olarak AKM'de çarpıcı bir sergiyle başlamanızı öneririm. Refik Anadol, insanlık tarihinin en büyük şair ve filozoflarından biri olan Mevlana'yı ölümünün 750. yıldönümünde anmak için şiirsel, sürükleyici ve çoklu algıya hitap eden bir sanat eseri hayata geçirmiş.
Anadol'dan yine serginin önünde kuyruklar oluşmasına sebep olacak bir sergisine şahit olacaksınız, çünkü Mevlana'nın hayatı ve evreni yorumladığı çok katmanlı felsefi mercekten ilham alan Rumi Rüyaları, eşsiz Rumi arşivlerinden oluşan geniş bir veri setini canlandıran yapay zeka tabanlı bir ışık ve hareket temaşası.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Frieze’de rekor satışlar olsa da rakamlar geçen seneden az 05 Mayıs 2024 | 22 Okunma Ülkeler, TikTok’a karşı harekete geçti 05 Mayıs 2024 | 58 Okunma UNESCO’nun koruduğu Acara Ormanlarını keşfe hazır mısınız? 04 Mayıs 2024 | 70 Okunma TikTok’ta Karagül Hanımlar ahlaki çöküşün yansıması 28 Nisan 2024 | 135 Okunma Türklerin Lahey’deki hayatı: Gurbet, gözyaşı ve umut 28 Nisan 2024 | 52 Okunma