Funda Karayel Sabah Gazetesi

Fatih Zeyrek’teki çinili hamam müze olarak hayata döndü

Uzun zamandır hiçbir haber bu kadar heyecanlandırmamıştı beni. New York uçağından iner inmez ilk işim İstanbul'da Fatih semtini ziyaret etmek olacak. Neden derseniz Mimar Sinan'ın İstanbul'da yaptığı ilk ve en...

24 Eylül 2023 | 53 okunma

Uzun zamandır hiçbir haber bu kadar heyecanlandırmamıştı beni. New York uçağından iner inmez ilk işim İstanbul'da Fatih semtini ziyaret etmek olacak.
Neden derseniz Mimar Sinan'ın İstanbul'da yaptığı ilk ve en büyük hamamlardan biri olan Fatih, Zeyrek'teki Çinili Hamam uzun bir restorasyon sürecinin ardından müze olarak yeniden hayata döndü.



Restorasyon çalışmaları sırasında iki asırdan fazla bir süredir sıva altında kalmış olan 18. ve 19. yüzyıl duvar resimleri de dahil olmak üzere hamamın birbirinden etkileyici gizli hazineleri gün yüzüne çıkarıldı. Ziyaretçiler, kompleksin içinde yer alan Zeyrek Çinili Hamam Müzesi'nde, restorasyon sürecinde İstanbul Arkeoloji Müzeleri denetiminde gerçekleşen kazılarda ortaya çıkarılan Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait eserleri görebilecekler.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Türk dizileri Dubai’de çok izleniyor’ 11 Mayıs 2024 | 14 Okunma Frieze’de rekor satışlar olsa da rakamlar geçen seneden az 05 Mayıs 2024 | 29 Okunma Ülkeler, TikTok’a karşı harekete geçti 05 Mayıs 2024 | 87 Okunma UNESCO’nun koruduğu Acara Ormanlarını keşfe hazır mısınız? 04 Mayıs 2024 | 73 Okunma TikTok’ta Karagül Hanımlar ahlaki çöküşün yansıması 28 Nisan 2024 | 135 Okunma