Fuat Uğur Türkiye Gazetesi

Stratejik Düşman Vekil Tetikçisi Yunanistan’ı ne zaman saldırtabilir?

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur'un bugünkü (2.06.2022)''Stratejik Düşman Vekil Tetikçisi Yunanistan’ı ne zaman saldırtabilir?'' başlıklı yazısı.

02 Haziran 2022 | 1.876 okunma

Türkiye çok oldu.

Rusya-Ukrayna savaşında farklı bir denklem ortaya koydu ve dengeci bir dış politik hamleyle tüm hesapları bozdu.

Azerbaycan’ın Karabağ zaferi, Rusya ile kurulan iyi ilişkilerin ve bu kardeş ülkeye yapılan askerî ve teknik desteğin sayesinde gerçekleşti.

Libya ile 27 Kasım 2019’da Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması imzaladı ve Doğu Akdeniz’deki çember kırıldı.

Suriye’nin kuzeyinde YPG devleti kurdurmayacağını açıkladı. Üç harekât yaptı. Sonuncusunda ABD ve Rusya’nın verdiği sözler yüzünden durdu ama her iki ülke de sözünü tutmadı. Bugün Rusya farklı bir tutum içinde. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin kuzeyinde kurulacak bir kukla devlete Türkiye’nin kayıtsız kalamayacağını teyit etti.

Ve dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan grup konuşmasında Tel Rifat ve Menbiç’e yönelik operasyonun işaretini verdi. “Süpüreceğiz” diyor Erdoğan ABD’nin terörist kuklalarını.

İşte tam bu aşamada ABD’nin Proxy (Vekil) Tetikçisi Yunanistan’ın Başbakan sıfatlı kişisi Miçotakis ülke ülke gezip ciyaklamaya; Türkiye’yi şikâyet etmeye başladı.

Sebebi belli. 'Fino'nun sahibi aba altından sopa gösteriyor. Yani “Harekâta başlarsan ve sevgili YPG’ciğime dokunursan Yunanistan’ı başına bela ederim” mesajını veriyor.

Yunanistan bu amaçla kuruldu...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
ZipZop Üniversitesi ve Rektör Zülfikâr’ın son icraatı! Yeter ki iste; sadece yatay değil her türlü geçiş var… 25 Ağustos 2025 | 3.481 Okunma O meczup “Ekrem başkanım plağın öbür tarafını taktı” deyip bana saldırır mı? 21 Ağustos 2025 | 3.391 Okunma İBB Soygun çarkının gönüllü vidanjörü Özgür Özel’in çıkmazı! İmamoğlu’nun cezaevinden çıkacağı tarih 18 Ağustos 2025 | 3.009 Okunma İzler eşeğe ait ama akıl Fadime’nin… Murat Kapki’nin (F)adimesi kim? 15 Ağustos 2025 | 4.548 Okunma “Kültürel iktidar” diyorsanız önce sanatçınıza sahip çıkacaksınız! Şükriye Tutkun’un isyanı 12 Ağustos 2025 | 2.141 Okunma