Fuat Uğur Gazeteoku

Gülen’in adamı Siber Güvenlikçi Ünal Tatar katliama yardım için İsrail’de

İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırılarına karşı Hamas’ın da epey roket ve füze gönderdiği malum. Askeri çevreler Hamas’ın roketleri ve füzeleri için “soba borusundan hallice”...

31 Ekim 2023 | 5.886 okunma

İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırılarına karşı Hamas’ın da epey roket ve füze gönderdiği malum. Askeri çevreler Hamas’ın roketleri ve füzeleri için “soba borusundan hallice” tanımını yapsalar da düştüğü yeri en azından tahrip edebildiği için, bu haliyle bile İsraillilerin korkulu rüyası oldu. Çünkü DEMİR KUBBE var diye rahat uyuyan İsrailliler, boru moru, düşen füzelerle ölme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca “Bu kubbe başımıza mı yıkılacak?” diye sormaya başladı.

Aslında Hamas’ın füzelerinde güdüm olmadığı için 100 tane gönderseler bile bunların ancak 20-30’u hedefe yönelik olabiliyor. Kalanı açık alanlara ve kent merkezlerinin dışına düşüyor. İsrail gelenlerin yüzde 70-80’ini Demir Kubbe sayesinde karşılasa da en az 5-6 tanesi düşüp patlayabiliyor. Yani Hisar ve benzeri füzeler gönderilse Demir Kubbe’nin minnoş bir kubbe olduğu açıkça ortaya çıkacak. Öte yandan her bir Hamas füzesini karşılamanın maliyeti İsrail için 120 bin dolar civarında. Çünkü, 100 füzeye 1000 füze ile cevap verebilmek inanılmaz maliyetli.

Kısaca Hamas yüzünden bu kubbenin başlarına yıkılacak olması İsrail yönetimini ve tabii ki ABD’yi hayli telaşlandırdı. İsrail tüm hava sistemlerini yapay zekâ ile donatma kararı aldı. Çünkü sistem çöktü, adeta çöp oldu. Bundan bir hafta önce ABD tarafından bir açıklama yapıldı hatırlayacaksınız:

“İsrail’e destek vermek üzere hava savunma sistemleri uzmanlarının da aralarında bulunduğu 900 askerimizi Orta Doğu'ya konuşlandırdık. Yeteneklerini geliştirmek ve vatandaşları korumak için İsrail'e iki Amerikan hava savunma sistemi sağlamayı planlıyoruz.”

İSRAİL’E YENİ HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİ O “TÜRK” KURACAK

Bu sözlerle bir kere daha teyit edilmiş oldu ki Demir Kubbe hikâye. ABD İsrail’e iki hava savunma sistemi kurmayı planladığına ve bunun için aralarında “Hava savunma sistemleri uzmanları” nın da olduğu askerleri gönderdiğine göre durum onlar açısından ciddi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
ZipZop Üniversitesi ve Rektör Zülfikâr’ın son icraatı! Yeter ki iste; sadece yatay değil her türlü geçiş var… 25 Ağustos 2025 | 3.480 Okunma O meczup “Ekrem başkanım plağın öbür tarafını taktı” deyip bana saldırır mı? 21 Ağustos 2025 | 3.391 Okunma İBB Soygun çarkının gönüllü vidanjörü Özgür Özel’in çıkmazı! İmamoğlu’nun cezaevinden çıkacağı tarih 18 Ağustos 2025 | 3.009 Okunma İzler eşeğe ait ama akıl Fadime’nin… Murat Kapki’nin (F)adimesi kim? 15 Ağustos 2025 | 4.548 Okunma “Kültürel iktidar” diyorsanız önce sanatçınıza sahip çıkacaksınız! Şükriye Tutkun’un isyanı 12 Ağustos 2025 | 2.141 Okunma