Fuat Bol Türkiye Gazetesi

CHP ve İmam-Hatip Okulları -2-

CHP’nin varlık sebebi toplumu dizayn etmektir. Yani, hangi hususta olursa olsun topluma dayatmaktır. CHP’ye göre; tabir caizse, halk kendi hâline bırakılırsa, ya davulcuya ya da zurnacıya varır! Bu hâle asla rıza...

11 Mayıs 2015 | 124 okunma

CHP’nin varlık sebebi toplumu dizayn etmektir. Yani, hangi hususta olursa olsun topluma dayatmaktır. CHP’ye göre; tabir caizse, halk kendi hâline bırakılırsa, ya davulcuya ya da zurnacıya varır! Bu hâle asla rıza gösterilemez! Biz nasıl istiyorsak halk o şekilde giyinecek; biz nasıl diyorsak halk o şekilde inanacak ve biz neyi beğeniyorsak halk onu beğenecek, biz neyi reddediyorsak halk onu reddedecektir!

1948 yılında; 46 seçimlerinin hezimeti ile CHP, din konusunda önemli bir karar aldı! Bu karara göre; 3-5 aylık cenaze yıkama kursları açılacak ve buna İmam-Hatip Okulu denecek! Bu kurslara katılanlara, felsefe hocalarının eşliğinde dinsizlik aşılanacak! Vaktiyle İngiliz casuslarının yaptıklarını bunlar yapacak ve böylece din kökünden silinecekti!

CHP’nin bu planı tutmadı; zira 1950 seçimleriyle Adnan Menderes iktidara geldi ve İmam-Hatip Okulları gerçek hüviyetlerine kavuşturuldu.

1960 senesinde yapılan ve ondan sonraki tüm ihtilal ve darbelerde hep; CHP zihniyeti hortlatılmıştır. Mesela; 60 İhtilali’nde, Türkiye’nin onca kurum ve kuruluşu dururken; Devlet Başkanı Cemal Gürsel, İstanbul İmam-Hatip Okulu’nu ve İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nü teftişe gelmiştir. Her darbeden sonra İmam-Hatip Okullarının orta kısımları kapatılmış ve Türkiye’deki dînî müesseselerin ve özellikle Kur’an kurslarının üzerine gidilmiştir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasi manzara -3- 20 Mayıs 2024 | 45 Okunma Siyasi manzara -2- 18 Mayıs 2024 | 54 Okunma Siyasi manzara -1- 15 Mayıs 2024 | 82 Okunma Siyasette algı savaşları -4- 13 Mayıs 2024 | 200 Okunma Siyasette algı savaşları -3- 11 Mayıs 2024 | 69 Okunma