Fuat Bol Türkiye Gazetesi

Ateş düştüğü yeri yakıyor!

Özellikle Paris katliamından sonra; başta Fransa olmak üzere tüm dünya ülkeleri, teröre karşı mücadelede, kararlılık mesajları vermesine rağmen; bu mühim işin kuvveden fiile çıkma noktasında hemen...

23 Kasım 2015 | 82 okunma

Özellikle Paris katliamından sonra; başta Fransa olmak üzere tüm dünya ülkeleri, teröre karşı mücadelede, kararlılık mesajları vermesine rağmen; bu mühim işin kuvveden fiile çıkma noktasında hemen her kafadan bir ses çıkıyor.

Bakınız; ABD’de 11 Eylül saldırısı yaşandığında, bugün Fransa’nın dillendirdiklerini o gün ABD dillendirdi ve derhal harekete geçti. Hem de; aslı astarı olmayan gerekçeler uydurarak Irak üzerine çullandı.

Neticede Irak’tan çıkıp gitti ama geride bir bataklık bıraktı.

Saddam ve idaresi yerine; yaptıkları tüm icraatları ile Sünnilerden intikam alan Şii bir yönetim getirdiler. Bilerek veya bilmeyerek yapılan bu aymazlığın neticesinde DAEŞ örgütü doğdu.

ABD’nin sütten ağzı yandı ki, bugün; Paris katliamından sonra daha teennili hareket ediyor ve Suriye’de oluşacak bir kara harekâtına asla yanaşmıyor. ABD Başkanı Obama’nın Antalya Zirvesi sonrasında yaptığı açıklamalara bakılınca; Amerika’nın "uçuşa yasak ve güvenli bölge"ye de karşı olduğu çok daha net görülüyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasi manzara -3- 20 Mayıs 2024 | 50 Okunma Siyasi manzara -2- 18 Mayıs 2024 | 54 Okunma Siyasi manzara -1- 15 Mayıs 2024 | 82 Okunma Siyasette algı savaşları -4- 13 Mayıs 2024 | 200 Okunma Siyasette algı savaşları -3- 11 Mayıs 2024 | 69 Okunma