Fikret Bila Halk TV

İmamoğlu’na Karşı Tüm Devlet Yarışıyor

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısında tüm devlet yarışıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 17 bakan, kamu kurumu yöneticileri, valilik...

27 Mart 2024 | 0 okunma

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısında tüm devlet yarışıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 17 bakan, kamu kurumu yöneticileri, valilik, kaymakamlıklar İmamoğlu’nun seçimi kaybetmesi, iktidar adayı Murat Kurum’un kazanması için çaba harcıyorlar.

Bu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’u geri almayı ne kadar çok istediğini gösteriyor.

Erdoğan İstanbul’u geri almayı o kadar çok istiyor ki gittiği Anadolu kentlerinde o ildeki adayına oy istemekten çok meydandakilere “İstanbul’daki tanıdıklarınızı, akrabalarınızı arayın Murat Kurum’a oy versinler” çağrısı yapıyor. Gittiği ilin seçiminden çok İstanbul seçimiyle ilgili konuşmalar yapıyor.

Ancak Erdoğan’ın bu çağrısına ve tüm devletin İmamoğlu’na karşı faaliyette bulunmasına karşın Murat Kurum İstanbul’da bir heyecan yaratmış değil. O kadar ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı İstanbul mitingi eski mitinglere göre çok sönük geçti.

Tüm devletin çabalarına karşın İstanbul seçiminin İmamoğlu’nun kazanması yüksek bir olasılık.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin Çıkış Yolu 08 Mayıs 2024 | 315 Okunma Bir Taşla İki Kuş 06 Mayıs 2024 | 810 Okunma Uygulanmayan Anayasa 01 Mayıs 2024 | 156 Okunma İYİ Parti'de Değişim Olur mu? 29 Nisan 2024 | 861 Okunma Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.115 Okunma