Fikret Bila T24

İktidarda kalmanın yolu olarak muhalefeti ezmek

İktidarın hesabına göre muhalefet partileri bu gözaltılara karşı çıksalar da destekleseler de kaybedecekler. Bu partiler arasında ana hedefin milliyetçi kimliği önde olan İyi Parti olduğu da fark ediliyor. İktidar, HDP hamlesinin, muhalefet açısından iki tarafı da...

28 Eylül 2020 | 1.224 okunma

İktidarın hesabına göre muhalefet partileri bu gözaltılara karşı çıksalar da destekleseler de kaybedecekler. Bu partiler arasında ana hedefin milliyetçi kimliği önde olan İyi Parti olduğu da fark ediliyor. İktidar, HDP hamlesinin, muhalefet açısından iki tarafı da keskin bıçak olduğunu düşünüyor olmalı.

Cumhur İttifakı, bir dahaki seçimde de iktidarda kalabilmek için planlı, programlı şekilde muhalefete karşı devlet gücünü kullanıyor.

Bunu yaparken de kendini; anayasayla, yasalarla, demokratik kurallar ve değerlerle bağlı saymıyor.

31 Mart 2019 yerel seçimleri ve 23 Haziran yenileme seçiminde ağır bir yenilgiye uğradığı günden bu yana, Millet İttifakı'nı parçalamak, muhalefet partilerini birlikte hareket edemeyecek hâle getirmek için büyük çaba gösteriyor.

İktidar, muhalefet partilerinin birlikte hareket etmeleri halinde cumhurbaşkanlığı seçimi ile genel seçimleri de kazanabileceğini gördüğü için devletin tüm araçlarıyla muhalefeti parçalamaya çalışıyor.

İktidar, yerel seçim sırasında ve sonrasında, Millet İttifakı'nı, muhalefet partilerini ve liderlerini; terörist, PKK destekçisi, bölücü, FETÖ'cü olmakla, dış güçlerin emriyle hareket etmekle, ihanetle, hainlikle ağır biçimde suçladı. Amacı, bu yüklenmeyle İyi Parti'yi ve tabanını Millet İttifakı'ndan koparmaktı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.110 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 514 Okunma