Fikret Bila Halk TV

CHP’de Parti İçi Demokrasi Hamlesi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda delegelerin karşısına yeni tüzük önerisiyle çıkacak. İlçe ve il kongrelerinin tamamlanmasından sonra toplanacak olan kurultayda önce Kılıçdaroğlu ve...

07 Ağustos 2023 | 294 okunma

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda delegelerin karşısına yeni tüzük önerisiyle çıkacak.

İlçe ve il kongrelerinin tamamlanmasından sonra toplanacak olan kurultayda önce Kılıçdaroğlu ve şu anda çalışmalarını sürdüren tüzük komisyonunun hazırlayacağı yeni tüzük oylanacak.

Delegelerden onay alırsa seçimli kurultay yeni tüzüğe göre yapılacak.

Kılıçdaroğlu, kamuoyuna verdiği CHP’de yenilenme ve değişim sözünü parti içi demokrasi hamlesiyle yerine getirecek.

Yeni tüzükte parti üyeleri doğrudan karar verici olacaklar. Genel başkan adaylarının belirlenmesinde, milletvekili, ilçe ve il başkanları ve yönetimlerinin seçilmesinde doğrudan üyeler oy kullanacak.

CHP’de, aday seçimlerinde partiyle aktif bağı olmayan, aidatını ödemeyen ve “pasif üye” olarak tanımlanan üyelerin değil, parti faaliyetlerine katılan, aidatını düzenli ödeyen ve “aktif üye” olarak tanımlananların oy kullanması tartışması da bir karara bağlanmış görünüyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Önceki Genelgelere Ne Oldu? 15 Mayıs 2024 | 180 Okunma Emekliler İçin Örgütlü Muhalefet 13 Mayıs 2024 | 183 Okunma Fakirleşme Mesajı 10 Mayıs 2024 | 322 Okunma Türkiye’nin Çıkış Yolu 08 Mayıs 2024 | 317 Okunma Bir Taşla İki Kuş 06 Mayıs 2024 | 821 Okunma