Fehmi Koru Fehmi Koru

Zam dediğin nedir ki? Siyaseti yeniden biçimlendiren usta bir satranç hamlesidir…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kesinlikle ülkemizin bugüne kadar tanıdığı en sonuç alıcı siyasi figürdür. Şimdiye kadar görüp tanıdıklarımızdan çok daha ileri bir siyasi zekanın...

18 Aralık 2021 | 3.951 okunma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kesinlikle ülkemizin bugüne kadar tanıdığı en sonuç alıcı siyasi figürdür. Şimdiye kadar görüp tanıdıklarımızdan çok daha ileri bir siyasi zekanın sahibi odur. Boşuna 20 -bir başka hesaba göre 30- yıldır iktidarda değil.

Zihinlerini bu tür değerlendirmelere kapatmış pek çokları bu tespitime kızabilirler. Onları sadece bir dakikalığına şu soru üzerinde düşünmeye davet ediyorum: 

“Acaba yeni sisteme geçilmesini sağlayarak ülkeyi tek başına yönetme yetkisini eline alırken AK Parti’nin liderliğini bir başkasına bıraksa, Türkiye siyaseti nasıl bir hal alırdı? Onun yerine kendi çevresinden kim gelirse gelsin, AK Parti iktidardaki varlığını şu son birkaç yıl boyunca sürdürebilir miydi?”

Usta bir satranççı gibi hamlelerini hesaplayabildiği aşikar.

Ülkeyi tek başına yönetmekle kalmıyor, siyaseti de arkasından sürüklüyor Tayyip Erdoğan

Bu tespitimi paylaşmaya, henüz karanlık dağılmamışken kalkıp önceki 24 saatte kimler neler söylemiş, gazetelerde köşesi olanlar bugün neler yazmış öğrenmeye çalışırken karşıma çıkan değerlendirmelere bakarak karar verdim.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 317 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 861 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.461 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.158 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma