Fehmi Koru Fehmi Koru

Yurtdışına gidemeyen, yurtdışından kimselerin gelmediği bir ülkeye dönüşüyoruz…

Bereket Nijerya ile herhangi bir işim yok; işim olsa ve gitmeye kalksam havalimanına indiğim an o ülkeye alınmayacağım ve geldiğim uçakla geri gönderileceğim. Nijerya hükümeti, yalnızca Türklerin değil, korona...

05 Mayıs 2021 | 1.595 okunma

Bereket Nijerya ile herhangi bir işim yok; işim olsa ve gitmeye kalksam havalimanına indiğim an o ülkeye alınmayacağım ve geldiğim uçakla geri gönderileceğim.

Nijerya hükümeti, yalnızca Türklerin değil, korona tehlikesi yüzünden, son 14 gün içerisinde Türkiye’yi, Hindistan’ı ve Brezilya’yı ziyaret etmiş kimselerin, ülkesine girmesine izin vermeyeceğini  duyurdu. 

Kurala uymayan havayolu şirketlerine, bir tek yanlış yolcu getirdiği takdirde, uçakta kaç kişi varsa hepsini sayıp adam başına 3.500 dolar ceza kesecek Nijerya.

Bu haberle bir Amerikan gazetesinde karşılaştım.

Afrika ülkesi Nijerya’nın tutumu bu.

İsrail ise Kovid-19 ağına takılan o üç ülkeye başkalarını da ekleyerek daha geniş bir karar aldı. Açıklanan karara göre, İsrail’de yaşayan insanlar, Türkiye, Hindistan, Brezilya, Ukrayna, Etiyopya, Güney Afrika ve Meksika’ya seyahat edemeyecekler. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 35 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.221 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 866 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.463 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.173 Okunma