Fehmi Koru Fehmi Koru

Yeşil’i Bursa’da dirilttiler.. Kılıçdaroğlu’na suikast ihtimali.. Bahçeli Akşener’i ilkesizlikle suçladı…

Uzun yıllar boyunca görüşlerimi gazetelerde ve ekranlarda kamuoyuyla paylaşma fırsatı buldum; son yedi yıldır da her gün buradan okurlarla buluşmayı sürdürüyorum.  Hiç aksatmamaya...

08 Mart 2023 | 3.519 okunma

Uzun yıllar boyunca görüşlerimi gazetelerde ve ekranlarda kamuoyuyla paylaşma fırsatı buldum; son yedi yıldır da her gün buradan okurlarla buluşmayı sürdürüyorum. 

Hiç aksatmamaya çalıştığım bir uğraş bu.

Eskiden “Nasıl?” diye sorarlardı, her gün yazacak konu bulmakta zorlanacağımı düşünerek… Son yıllarda o soruyla pek karşılaşmıyorum. Meslektaşlar arasında gazetelerdeki köşelerini günde birkaç ayrı konuya ayıran bile var.

Yazacak konu çok bizim ülkede.

Resmi rakama bakılırsa bir ay önce meydana gelen iki depremde 50 bine yakın insanımızı kaybettik. Haberlere göre, iki milyonun üstünde insan deprem bölgesinden başka yerlere göçtü. Kalanlar çadırlarda, prefabrik evlerde, kış şartlarında, binbir zorlukla hayatlarını sürdürmekteler. 

Böylesine önemli deprem konusunu siyasi hayatta yaşanan olağanüstülükler neredeyse unutturacak. Cumhurbaşkanı seçimine az bir vakit kala, muhalefetin bir bölümü, kendi adaylarını belirlerken bir kriz yaşamak zorunda kaldılar. Sonunda ‘taşların yerine oturduğu’ söylense de, o 72 saat içerisinde neler yaşandığına dair sorular çok.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karar’da çıkan ilk gün yazım: Karar okurlarına bir sözüm olacak 19 Mayıs 2024 | 1.388 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.456 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 4.120 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.742 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.477 Okunma