Fehmi Koru Fehmi Koru

Yandaşlara ve yandaşlığa prim verenlere samimi bir uyarı: Yandaşlık zararlıdır…

Bu yazının sizde bırakmasını umduğum özetini hemen en başta paylaşayım: Yandaşlık zararlıdır.

12 Ocak 2020 | 3.148 okunma

‘Yandaş’ diye anılmak için Cem Yılmaz’ın oynadığı bir reklam filmiyle literatüre giren anlamda ‘tamamen duygusal sebepler’ ile -yani para ile- bir ilişkinin bulunması gerekmiyor. Öyle olanlar da mutlaka vardır, ama öyle olmak ‘yandaşlık’ için gerek şart sayılmaz.

Gerçek anlamda ‘duygusal sebepler’ ile de bir şeye, bir kişiye veya bir davaya yandaş olunabilir.

ABD’nin, Donald Trump talimatıyla, uluslararası hukukun temel ilkelerinden birkaçını ayaklar altına alarak öldürttüğü Kasım Süleymani suikastı sonrasında yaşananlara bu açıdan ve biraz yakından bakıldığında, yazıları ve yorumlarıyla taraf tuttukları görülen bir kesimin sonradan nasıl boşa çıktığı rahatlıkla görülebilir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.139 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 864 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.462 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.159 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma