Fehmi Koru Fehmi Koru

Yabancıların merakı: Türkiye’de neler oluyor, bundan böyle neler olabilir?

Kendimi bazen görevi masa başında oturup Türkiye’yi izlemek, ülkemizde olup bitenleri raporlaştırmak olan bir yabancı yerine koyuyorum. ‘Akbaba’nın Üç Günü’ filmindeki Robert Redford gibi… 1975...

29 Haziran 2021 | 2.063 okunma

Kendimi bazen görevi masa başında oturup Türkiye’yi izlemek, ülkemizde olup bitenleri raporlaştırmak olan bir yabancı yerine koyuyorum.

‘Akbaba’nın Üç Günü’ filmindeki Robert Redford gibi…

1975 yapımı film başladığında sıradan bir binada günlerini okuyarak geçiren bir grup çalışanı görürüz. O günün teknolojik şartlarında var olan imkanları kullanırlar. Telefon ve teleksleri. Sıradan, rutin işler yapan bir grup insan.

Bir sabah erken saatte binaya giren birileri karşılarına çıkan herkesi öldürür. Redford kahvaltı getirmek üzere birkaç dakikalığına arka kapıdan dışarı çıktığı için aynı akıbetten kurtulur.

Sonrası büyük bir mücadeledir.

İzleyenler bilir, türünün en iyi örneklerinden bir gerilim filmidir ‘Akbaba’nın Üç Günü’

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 25 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 860 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.460 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.156 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma