Fehmi Koru Fehmi Koru

Tarih söylüyor: Hastalıkları aşıyla yenme Avrupa’ya bizim hediyemiz.. Futbolda da iyiyiz…

Futbolun böyle de bir özelliği var: Efkarlı günlerde geçici bir süre için de olsa fazla ilgilenmeyenleri bile sevindirik yapabiliyor. Geçen akşam Hollanda karşısında 4-2 galip gelmişti Türk milli takımı;...

28 Mart 2021 | 994 okunma

Futbolun böyle de bir özelliği var: Efkarlı günlerde geçici bir süre için de olsa fazla ilgilenmeyenleri bile sevindirik yapabiliyor.

Geçen akşam Hollanda karşısında 4-2 galip gelmişti Türk milli takımı; dün akşam da Norveç karşısında maçı 3-0 önde bitirdi.

Keyifliyiz.

İlgisizlerin de okuyabileceğini düşünerek futbol hakkında bir şeyler söylemek gerekebilir.

Kısaca “Futbol yalnızca futbol değildir” diye bir söz var. Doğrudur. Futbol ekonomidir, siyasettir; bunlara ek olarak sosyoloji, psikoloji, yönetim bilimi alanlarını ilgilendiren karmaşık bir yapıdır da. Bütün bunların kesişme noktasında her biri etten-sinirden oluşan oyuncular durur.

Milli takımlar, her ülkenin kendi liglerinden farklı olarak, o ülkenin gençlerinden oluşur. Bir ara kendi ülkelerinde milli takım düzeyinde bulunmayan oyunculardan devşirme yoluyla -vatandaşlık verilerek- milli takımımıza alınanlar oldu; ama onlar istisnadır. Bugünkü milli takım bütünüyle bizim gençlerden oluşuyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.127 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 863 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.462 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.159 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma