Fehmi Koru Fehmi Koru

<strong>“İstifa, istifa” sesleri yükseliyor, ama o sesleri duyan da, kendiliğinden görev bırakan da yok bizde…</strong> 

Deprem yeri sarsıyor, sarsıntılar direnci düşük binaları yıkıyor, yıkılan binalarda bulunan insanların bir bölümü -bazen hepsi- enkaz altında kalarak hayatlarını kaybediyor. Bu bildik bir durum. Üzerinde...

25 Şubat 2023 | 8.580 okunma

Deprem yeri sarsıyor, sarsıntılar direnci düşük binaları yıkıyor, yıkılan binalarda bulunan insanların bir bölümü -bazen hepsi- enkaz altında kalarak hayatlarını kaybediyor.

Bu bildik bir durum.

Üzerinde hayat sürdüğümüz coğrafyanın insanları binlerce yıldır bu rutini yaşıyor.

İnsanoğlunu diğer varlıklardan ayıran en önemli özelliği aklı; akıllı insan depreme maruz kalması kaçınılmaz olan coğrafyalarda, onun meydana gelmesini önleyemediğine göre, kendini koruma altına alacak tedbirler bulmak zorunda.

Deprem olduğu ve yer sarsıldığında içinde yaşadığı binaları yıkılmayacak özellikte yapacak, yine de yıkılırsa içerisinden sağ olarak çıkmasını sağlayacak tedbirleri alacak; aklının ona bunu söylemesi ve yaptırması gerekiyor.

Son deprem ardından ortaya çıkan, yüzbinlerce binanın yıkıldığı, onbinlerce hayatını kaybedildiği tablo, bizim bu konuda ciddi bir zaafımız olduğunu gösterdi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karar’da çıkan ilk gün yazım: Karar okurlarına bir sözüm olacak 19 Mayıs 2024 | 1.816 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.461 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 4.159 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.747 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.482 Okunma