Fehmi Koru Fehmi Koru

Sportmenlik öldü ve bunun etkileri hemen her alanda hissediliyor… Özellikle de politikada…

Bir sorum var ve buna sözlüğe danışma ihtiyacı duymadan cevap verebileceğinizi sanıyorum: ‘Sportmence davranış’ ne demek? Hemen her alanda beklenenin dışında bir davranış sergilendiğinde, o...

12 Mart 2024 | 0 okunma

Bir sorum var ve buna sözlüğe danışma ihtiyacı duymadan cevap verebileceğinizi sanıyorum: ‘Sportmence davranış’ ne demek?

Hemen her alanda beklenenin dışında bir davranış sergilendiğinde, o davranış kural dışı ise, öyle bir davranışta bulunana “Sportmence davranmıyorsun” diye çatılır.

Sportmence, yani kurallara uygun…

Bu anlamdan yola çıkarsak, en kurallara uygun davranış tarzının spor alanında olması gerekir, öyle değil mi?

Gerçekte de öyledir. Sporun her çeşidinde ayrıntılı kurallar vardır, hem de yazılı olarak… Spor karşılaşmalarında sonucu belirlemek üzere bir de hakem bulunur, hakem bir yandan oyun içerisinde kurallara uygun davranılmasını denetler ve kuraldışı davranışları cezalandırırken, bir yandan da kendisi de hakemler için yazılmış kurallara uyumlu davranır.

Durum bu iken, bizde bir süredir nasıl oluyor da ‘sportmenlik’ ortadan kaybolmuş bulunuyor?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fiyatların azdığı ülkemde devlette tasarruf tedbirleri paketi açıklanıyor.. Bu defa tutacak mı merakındayım… 13 Mayıs 2024 | 1.523 Okunma CHP’nin hamlelerine AK Parti’den karşı-hamle bekleyen dostumun sorusunu cevapsız bırakamadım 12 Mayıs 2024 | 2.083 Okunma Sinan Ateş suikastını azmettirenlerin hesaba çekilmesini en fazla isteyenlerdenim.. Fakat… 11 Mayıs 2024 | 2.496 Okunma ‘Normalleşme’den beklentiler karşılıksız mı kalacak? Öyle  düşünenler varsa da her siyasi hamle sonuç doğurur… 10 Mayıs 2024 | 766 Okunma CHP -Özgür Özel- AK Parti’nin eski oyun taktiğini şimdi ona karşı devreye soktu.. İlk raund CHP’nin…  09 Mayıs 2024 | 4.235 Okunma