Fehmi Koru Fehmi Koru

Siyaset kazanı kaynamaya başladı, ortam sürprizlere gebe.. Sizleri sürprizlere hazırlıyorum…

Uzatmayayım; şimdilerde bir biri ardına yaşanan gelişmeler tesadüfi değil. Ortada bir değil, birden fazla rekabet halinde plan var ve her şey o planlara uygun olarak meydana geliyor. Birinin çıkışını diğeri kendi çıkışıyla bozmaya çalışıyor.

21 Kasım 2020 | 6.772 okunma

Dünyada ve ülkemizde yaşanan siyasi gelişmelerin tesadüfen meydana geldiğine inananlardansanız bu yazı size göre değil. Tesadüf görünenlerin arkasında bir akıl olduğunu düşünenler için yazdım bu yazıyı. Hangi kategoride yer alıyorsanız gereğini yerine getirin derim. Okuyun veya daha en baştan okumaktan vazgeçin.

Siyaseti yakından izleyen araştırmacı İbrahim Uslu erken seçim için Devlet Bahçeli’yi işaret etmiş ve muhtemel tarih olarak da 2021’in ikinci yarısını öngörmüş. Ben de seçimin 2023’e kalmayacağını, hatta 2021’in ikinci yarısının bile beklenmeyebileceğini düşünüyorum.

Meydana gelen gelişmeler seçimi çağırıyor çünkü.

Berat Albayrak’ın görevinin bıraktırılması önemli bir işaret. Yerine gelen ismin ekonomiyi deneme sahası olarak değil, denenmişin takip edilmesi gereken bir alan gören Lütfi Elvan olması da öyle.

Eh, bu listeye Merkez Bankası başkanı Murat Uysal’ın istifaya zorlanmasını ve yerini maliyeci bir isim olan Naci Ağbal’a bırakmasını da ekleyebiliriz.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 856 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.460 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.156 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 752 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.891 Okunma