Fehmi Koru Fehmi Koru

Seçimin tuhaflıkları devam ediyor: Abdüllatif Şener’in CHP’liliği neden bitmiş olabilir? 

Geride bıraktığımız seçim bir çoğumuz için alışılmadık davranışlara sahne oldu. Bir bölümümüz her zaman oy kullandığımız parti yerine bir başka partiye oyumuzu...

17 Haziran 2023 | 2.034 okunma

Geride bıraktığımız seçim bir çoğumuz için alışılmadık davranışlara sahne oldu.

Bir bölümümüz her zaman oy kullandığımız parti yerine bir başka partiye oyumuzu kullandık.

Pek çoğumuz her zamanki partiye oy kullandık kullanmasına ama partimizin listesinde farklı kimliklere sahip adaylar da yer almaktaydı, bu sebeple zorlandık. 

AK Parti listelerinde daha önce ona karşı saflarda olduğu bilinen isimler vardı; CHP listelerinde de altı oklu rozetli birini gördüklerinde selam vermeye yanaşmayacakları bilinen kişiler yer alıyordu.

İttifaklar tarihsel rakip bilinen CHP ile DP’yi aynı listede buluşturduğu gibi, AK Parti ile DSP de aynı ittifak çatısı altında seçime girebildi.

Seçimde yaşanan alışılmadık davranışlar seçim sonrasında da devam ediyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin hamlelerine AK Parti’den karşı-hamle bekleyen dostumun sorusunu cevapsız bırakamadım 12 Mayıs 2024 | 913 Okunma Sinan Ateş suikastını azmettirenlerin hesaba çekilmesini en fazla isteyenlerdenim.. Fakat… 11 Mayıs 2024 | 2.444 Okunma ‘Normalleşme’den beklentiler karşılıksız mı kalacak? Öyle  düşünenler varsa da her siyasi hamle sonuç doğurur… 10 Mayıs 2024 | 742 Okunma CHP -Özgür Özel- AK Parti’nin eski oyun taktiğini şimdi ona karşı devreye soktu.. İlk raund CHP’nin…  09 Mayıs 2024 | 4.207 Okunma AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma… 08 Mayıs 2024 | 2.541 Okunma