Fehmi Koru Fehmi Koru

Seçim takviminde yapraklar azalıyor, iktidar-muhalefet denklemi hala belirsizliklerle dolu…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (11.01.2022)'' Seçim takviminde yapraklar azalıyor, iktidar-muhalefet denklemi hala belirsizliklerle dolu…'' başlıklı yazısı.

11 Ocak 2023 | 2.943 okunma

TBMM başkanı Mustafa Şentop, büyük zahmete de katlanarak, iki kez cumhurbaşkanı seçilmiş Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki seçimde yeniden aday olabileceğini kabul ettirmeye çalışan, 40 sayfa tuzunluğunda bir makale kaleme almış…

Cumhurbaşkanı başdanışmanı Mehmet Uçum da kanal kanal dolaşarak aynı tezi yayma gayretinde…

Olabilir, en olmayacak tezler bile makul gibi görünen bir gerekçe bulunduğu takdirde savunulabilir.

Konunun savunmayı zorlaştıran bir sorunu var: Anayasanın 101. maddesi… O maddede, başka hiçbir anlama çekilemeyecek açık ifadelerle, iki defa seçilmiş birinin bir daha aday olamayacağı yazıyor.

Anayasalar tevile açık olmayan metinlerdir; oysa Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanlığı adaylığı ancak tevil yoluyla savunulabiliyor.

Zaten bu gerçek bilindiği için olmalı, AK Parti, sözcülerinin zamanında yapılacağını ısrarla tekrarladıkları bu yılın haziran ayı olarak belirlenmiş seçimin takvimini, birkaç hafta öncesine çekmenin yollarını aramakta.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.196 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 866 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.462 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.161 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma