Fehmi Koru Fehmi Koru

‘Sazan sarmalı’ bir film adı, ama olay gerçek.. Seçimlere gidilen ülkede siyasiler ve medya hedef…

Siyasilerimiz de kendilerini zor duruma düşürecek aldatma girişimleri konusunda uyanık olmalı. Hatta gazeteciler de.

20 Eylül 2020 | 817 okunma

Yılmaz Erdoğan’ın ‘Organize İşler’ filminin Kıvanç Tatlıtuğ‘lu çekilmiş ikincisi ‘Sazan Sarmalı’nda anlatılan türden telefonla aldatılma yöntemine muhatap olanlarınız var mı?

Telefonla arıyor, günün anlam ve önemine uygun bir tehditle sizi korkutup bankadaki hesabınıza el koyuyorlar.

Bankadaki hesabınızı boşaltma amaçlı girişimler konusunda sizlerden de yoklananlar var mı?

Şahsen iki kez o yoldaki denemelere maruz kaldım.

İlkinde, iyi ve etkileyici konuşan bir kadın, vaktiyle maaşım oraya yattığı için hesabımın bulunduğu ancak paramın olmadığı bir bankadan aradığını, bana kredi kartı gönderecekleri için adresimin teyidi amacıyla aradıklarını söyledi. Daha ikinci sorusunda niyetinin kötü olduğu hissine kapılıp “Bankalar sizin benden istediğiniz türden bilgileri kimselere vermememiz gerektiğini mesajlarla duyuruyorlar” deyip görüşmeyi sonlandırdım.

Özür dileyip kapattı.

Aldatma amaçlı bir arama olduğuna eminim. Zaten kredi kartı da gelmedi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 496 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.147 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.396 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 754 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.301 Okunma