Fehmi Koru Fehmi Koru

Sanal zeka tanıtımına katılan E. Özkök.. GS-FB maçı ve arbede.. Dayanamadım, bakın neler yazdım…

Uzun yıllar önce, 1995’te, Microsoft firması benim de aralarında bulunduğum bir grup gazeteciyi şirketin kampüsünde yapılacak bir önemli tanıtım için ABD/Seattle’a davet etmişti. Tanıtılan Windows 95...

03 Kasım 2018 | 7.064 okunma

Uzun yıllar önce, 1995’te, Microsoft firması benim de aralarında bulunduğum bir grup gazeteciyi şirketin kampüsünde yapılacak bir önemli tanıtım için ABD/Seattle’a davet etmişti.

Tanıtılan Windows 95 programıydı.

Gittik, o zamanlar 7 bin kişinin çalıştığı kampüsü gezdik, içlerinde Türklerin de yer aldığı beyinlerle tanıştık, büyük atraksiyonlu tanıtımda yapılan konuşmaları dinledik, bu arada şirketin patronu Bill Gates’in inşası devam eden akıllı evi hakkında da bilgi sahibi olduk.

Hem oradan izlenim yazdık, hem de döndüğümüzde katılımcılar olarak ekranlarda tartıştık.

En ciddi tartışma konumuz da, Gates’in evine müthiş biçimde yansıyan sanal zeka konusuydu.

Ne yalan söyleyeyim, o gün bugündür, Microsoft’un davetli gazeteciler arasına beni de katmasını, teknoloji -özellikle de bilgisayar teknolojisi- konusunda bilgi sahibi olmamla açıklamışımdır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 856 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.460 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.156 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 752 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.891 Okunma