Fehmi Koru Fehmi Koru

“Ordu satılmış” tartışması üzerine ülkelerin ve ülkemizin politika röntgeni…

Politikacılar, kendilerinin başlattığı, doğrudan sebep oldukları ortam kirliliğini milletin gözüne sokup özgürlük alanını daha da daraltmayla sonuçlanacak tedbirleri almakta veya alınmasını talep etmekte hiçbir beis görmüyorlar.

02 Aralık 2020 | 2.961 okunma

Aklı başında herhangi bir kişi ordusu hakkında “Satılmış” der mi?

Özellikle bizim ülkemizde, hele politikacı kimliğine sahip, üstelik CHP milletvekili sıfatını taşıyan biri “Ordu satılmış” deme şaşkınlığına düşer mi?

Ben demeyeceği, düşmeyeceği kanaatindeyim.

Daha da ileriye gideyim: Hangi partiden olursa olsun bir milletvekili başka hiçbir yöne çekilemeyecek açıklıkla “Ordu satılmış” veya “Satılmış ordu” cümlelerinden birini ulu orta kullanmış bile olsa, bu durum o sözlerin akla düşüreceği anlamın zihinlere takılı kalmasını getireceği için, konunun tartışılmasını yine de doğru bulmam.

“Herhalde aklı başından gitti, bir sebeple sağlıklı düşünemeyecek haldeydi” der, geçerim.

Türkiye günlerdir CHP’li bir milletvekiline atfedilen “Ordu satılmış” cümlesini tartışıyor. TSK suç duyurusunda bulunuyor. İktidar partisi sözcüleri halı döver gibi CHP’yi dövüyor.

Kim bilir sosyal medyada ne kıyametler kopuyordur.

Ne kadar yanlış.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 796 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.897 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.605 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.257 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 879 Okunma